Natura are oroare de covid | Mersul treburilor

Primul lucru pe care va trebui să-l facem noi, ca umanitate, după încetarea pandemiei COVID-19 este să găsim un teren întins, drept, solid, pe care să construim Monumentul Prostiei Umane.

Mai degrabă un ansamblu sculptural decât o lucrare individuală, Monumentul Prostiei Umane va avea forma unei cozi de oameni care se înghesuie să cumpere hârtie igienică. Death before dishonor va scrie pe steagul pătrățos triplustrat cu parfum de piersici înfipt într-un raft gol de cumpărătorii încrâncenați.

Printre personalitățile imortalizate în această coadă reprezentativă pentru umanitate ar trebui să se numere atât jucătorul de baschet american care a atins în glumă toate microfoanele de la conferința de presă și care a fost confirmat pozitiv a doua zi, de a trebuit să se închidă tot NBA-ul din cauza lui, precum și milițianul român care a mințit doctorii că n-a călătorit ca să nu se afle că a fost cu amanta în străinătate și care a îmbolnăvit o gașcă de doctori și angajați ai statului doar ca să-și ascundă futaiul.

Între ei, încape și o statuie mai mică a lui Ludovic Orban, care a făcut o conferință de presă și a adunat jurnaliștii în jurul lui ca să le spună de aproape “Hei, cred că m-am îmbolnăvit. Da, da. Și sunt tare fericit. Simt că-mi bate inima”. Apoi a pecetluit târgul făcut cu Iohannis scupându-și în palmă și întinzând mâna. Din fericire, Iohannis s-a făcut nevăzut încă din primul mandat.

Coada va conține și membri onorifici precum Donald Trump, care nu va fi inclus în Monument pentru o ispravă anume, ci pentru întreaga activitate.

Între timp, în miez de pandemie, oamenii fac și ei ce pot, iar majoritatea nu pot decât să răspândească panica. Vânzătoarea de la magazinul de mâncare de câini m-a sfătuit să pun deoparte cash, în caz că pică băncile, un domn a cumpărat tot spirtul de la alimentara de jos, o tanti de pe Facebook jură că Vitamina C face minuni (pentru producătorii de vitamina C, zic eu), asta în timp ce un șofer de taxi e sceptic și nu crede că a murit cineva de coronavirus pentru că el n-a văzut nici un mort.

Precaut, am trimis și eu concubina să cumpere mai multe de-ale gurii, asta pentru că urmează să stau mai mult în casă și Netflixul fără ronțăieli e ca o mătușă care nu dă share la fake news. Nu există așa ceva. Concubina s-a întors cu trei plase pline. A luat un ananas, o pungă de covorașe absorbante pentru cățelușa Luna, care încă nu reușește să se țină până iese afară, două sticle de cola, snacks-uri Pom Bear, chipsuri făcute la cuptor, ingrediente pentru salam de biscuiți, cârnăciori picanți, o cutie de bomboane cu cafea și o cutie de Ben&Jerry. Cică apocalipsa încetează dacă te vede că o sfidezi.

Foto: coronavirus.app

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.