N-am mers în Brazilia, dar avem parte de Mondial. Bercea Mondial

În primul rînd și înainte de toate, înainte de a despica în patru subiectul și de a specula pe marginea scandalului băsescian, dați-mi voie să declar cu toată seriozitatea următorul lucru: hahahahhahahaha!

Niciodată într-o mie de ani nu mi-aș fi imaginat că ar exista vreo realitate paralelă în multiversul ăsta în care Traian Băsescu să nu fie oaia neagră a familiei lui. Dar uite că multiversul a conspirat înspre a-mi face o supriză. Mulțumesc, multiversule!

Acum nu zic că Mircea Băsescu e un prostalău, EBA deja a monopolizat nișa aia în familia lor. Nu trebuie să fii prostalău ca să nășești copilul unui cunoscut interlop ce a bătut suta de dosare penale deschise în numele lui sau a unei rude. Dar trebuie să fii cel puțin naiv să crezi că ai putea să iei o gașcă de bani de la niște oameni care fac și clanul Soprano să pară o adunare de pocăiți și apoi să-l influențezi pe fratele tău să-l elibereze din închisoare pe Tony, zis Mondialu.

“La fel ca celălalt Mondial, și eu am o
fază plină de eliminări. Deci ai grijă”

Ăla ale cărui firme n-au plătit vreme de 20 nici un fel de impozit. Ăla care spală bani mai des decît se spală pe el însuși. Ăla care face tone de bani din fier vechi furat. Ăla care n-a avut nici un stres în a-și înjunghia propriul nepot. Ăla.

Deci, pe ăla a crezut Mircea că-l duce cu zăhărelul și-și păstrează gălăgia aia de bani murdari cu care a fost uns, fără să ofere nimic în schimb. Excelent plan! Se vede de la o flotă distanță care e strategul cel mai bun din familie.

Ca să nu mai zic că a fost al dracului de naiv să creadă că atunci cînd rahatul va lovi ventilatorul, ceea ce s-a și întîmplat, frățiorul lui n-o să facă cu el ce-a făcut Rose cu Jack în Titanic. Frate, frate, dar pe bucata asta de lemn abia stau eu comod, n-are rost să mă deranjez și pentru tine. Și dacă tot am alunecat cu sania metaforei pe panta cinefilă, mai zic un singur lucru – Mircea e pentru familia Băsescu ce-a fost Fredo pentru familia Corleone.
. . .
  . .
    .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.