Matematica e foarte grea.
Se poate demonstra cu calcule relativ simple (dacă ai înclinații către așa ceva) că există șanse mai mari de 50% ca într-o clasă de 25 de copii să existe doi copii cu aceeași zi de naștere. Uimitor!
Probabil aceeași matematică poate demonstra că, oriunde ai sta într-un avion, sunt șanse mai mari de 50% ca în apropierea ta să stea un copil mic care va plânge în hohote întreg zborul. Asta mi s-a confirmat empiric de mai multe ori.
Însă eu am altă problemă: am citit undeva că e nevoie în medie de 70 de litri de apă pentru a produce un litru de bere. Dar, dacă mergi la orice terasă, vei vedea că o sticlă de apă plată e aproape la fel de scumpă ca o bere.
Matematic, dilema de mai sus nu prea are rezolvare, cel puțin nu la noi. În alte țări, apa de la robinet din case sau cea servită în localuri e cel puțin la fel de bună ca orice evian la suprapreț. Acolo e ușor, în loc să dai trei lire (de exemplu) pe o apă plată, mai pui una-două și îți iei o bere cinstită. La noi sunt doar câteva companii de apă în care poți să ai încredere că îți livrează apă curată.
Logic, în situația în care nu știi dacă robinata e potabilă, berea e opțiunea evidentă, chiar dacă se spune despre ea că deshidratează. Rezolvarea e simplă, nu trebuie decât să pui un spațiu. Astfel, obții o cu totul altă abordare asupra efecteleor berii: berea des hidratează.
Iar dimineața, când corpul cere apă, bei de la robinet. Asta după ce te-ai asigurat că firma care ți-o livrează lucrează curățel, gugălind rapoarte despre calitatea apei în zona ta.