Mamele vitrege din lumea întreagă sunt discriminate nedrept în basme și povești

Asociația Internațională a Mamelor Vitrege a înaintat un protest oficial  la Curtea Europeană a Drepturilor Omului privind discriminarea negativă la care acestea sunt supuse de zeci și sute de ani în mai toate basmele și poveștile pentru copii. Este o mare nedreptate care a ajuns la limita suportabilității.

De la Cenușăreasa până la Albă-ca-Zăpada și chiar Hansel și Gretel, aproape toate basmele și poveștile copilăriei portretizează mamele vitrege ca fiind niște ființe rele la suflet, egoiste, hâtre, diabolice. Lucru care nu e tocmai adevărat, conform spuselor purtătorului de cuvânt al asociației mamelor vitrege, asociație cunoscută și sub numele de Moms 2.0.

De cele mai multe ori mamele vitrege sunt niște ființe pure, curate, care au cele mai bune intenții în inimă, iar dacă se întâmplă că noul lor soț să aibe o avere colosală, cu atât mai bine, n-ați mai auzit de coincidențe? Ele încearcă din răsputeri și se chinuie nespus să le facă pe plac copiilor vitregi, la care țin la fel de mult ca la proprii copii, dar câteodată aceștia pot fi chiar enervanți și neascultători și se încăpățânează să nu moară de la merele otrăvite și chiar îl păcălesc pe vânător să le aducă o inimă de căprioară în schimb. Pur și simplu n-ai cum să mulțumești niște mucoși care cer insistent de mâncare absolut în fiecare zi și își mai și găsesc drumul spre casă de fiecare dată când îi duci în inima pădurii și îi lași acolo.


În fond și la urma urmei e vina copiilor, care nu se pot adapta noului regim și nu reușesc să conștientizeze și să accepte schimbarea de paradigmă din cadrul familiei. Și, în ciuda avertizărilor primite, se furișează din casă și merg la nunta prințului cu o caleașcă vrăjită dintr-un bostan și îl zăpăcesc pe amărît și fetele ei săracele n-o să-și găsească niciodată pe cineva, că sunt deja la o anumită vârstă și nici nu-s foarte amabile sau frumoase în sensul clasic, dar asta n-ar trebui să conteze că până și Andreea Marin și-a găsit soț și ea e mai artificială decât un mănunchi de flori de plastic.

Opinia publică e și ea părtinitoare, chiar și numele de mamă vitregă are conotații negative și nu ajută deloc cauza acestor ființe magnifice, acestor mame-pansament-pentru-suflet care dau din puținul lor și nu cer nimic în schimb și totuși la ele nu vin dimineața stoluri de păsări și animăluțe să le confecționeze rochițe și să le ajute cu curățenia. Nu au deloc o misiune ușoară, bietele.

Sursa foto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.