Lovitură de stat, orchestrată de o haită de maidanezi

O panică ușoară a cuprins aseară televiziunile de partid după ce s-a aflat pe surse că o haită de maidanezi urmează să organizeze o lovitură de stat. Lătrăii cu pedigree securist și javrele ținute în lesă de patronii petshop-urilor de presă s-au speriat ca la artificii și au început să se ascundă sub mobilă de frica manifestațiilor, întrucât acestea aveau potențialul de a-i îndepărta de la ciolan pe stăpânii lor (deci, în consecință, și pe ei).

Ca orice câine care face gălăgie doar în perimetrul propriei curți, lătrătorii de serviciu s-au grăbit să împrăștie cu bale, să urineze necontrolat și să mintă cu privire la scopul manifestației. Au spus în direct, deși nimic din toate astea nu era adevărat, că maidanezii sunt turbați, că mușcă fără să fie provocați și că au râie. Au reușit, prin aceste manipulări perfide, să mănânce mai mulți rahați decât de obicei, ceea ce, pentru orice câine, este o realizare în sine.

Departe de-a fi o lovitură de stat sau o maidaneriadă, cum greșit a fost etichetată ieșirea în stradă de către o corcitură mustăcioasă, protestul a fost unul pașnic, anunțat din timp. Participații la această demonstrație au dorit doar să ceară ca procesul democratic să se desfășoare în condiții de corectitudine și transparență, fără grațieri colective ale potăilor încarcerate de hingheri pentru încălcarea legii și fără amnistii care să-i perie doar pe corupții din haitele aflate la putere.

“Cuțitul a ajuns la os”, a declarat pentru noi unul dintre protestatari, un terrier flocos. Acesta a ținut să precizeze că a ieșit în stradă din convingerea că se pot întâmpla lucruri bune și la noi în țară și, mai ales, din dorința de a se a asigura că guvernanții nu-și legitimează fărădelegile prin ordonanțe de urgență aprobate pe ascuns. Nu a ieșit în stradă pentru că ar fi fost plătit. Oricum, n-ar fi avut unde să țină banii; câinii, în general, n-au buzunare. Înainte să ne spună mai multe, a fost distras de o minge de tenis și a luat-o la fugă.

Ciobănescul german, masculul alpha, ieșit în oraș pentru o baie de mulțime și o deparazitare, s-a abținut de la comentarii, spunând doar că este de partea maidanezilor. Apoi s-a întors mulțumit la cele șase cotețe ale sale.

Vom reveni cu HAMănunte.

Foto: cadru din filmul White God (2014)
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.