Leon, profesionistul. O parodie marca PNL

Medicul Leon Dănăilă, primul pe lista PNL București pentru Senat.

PNL tocmai și-a administrat o infuzie de sînge proaspăt în instalația politică în persoana profesorului univeristar Leon Dănăilă, un domn mai bătrîn și decît ideea de liberalism. Principalul vector de imagine al PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie e, mai nou, un bătrînel de 83 de ani care arată mai rău decît Bilbo Baggins atunci cînd îl copleșete dorul de Unicul Inel.

Am tot respectul pentru om, care a fost numit “neurochirurg de geniu” de tot felul de oameni în măsură să facă astfel de aprecieri (deci evident că nu în sensul în care e numită “genială” o memă de pe internet), dar implicarea lui în politică nu miroase a bine. Și asta pentru că toți bătrînii au un miros dubios, de praf depus peste zeamă de varză uscată.

Alina Gorghiu l-a inclus pe doctorul Dănăilă în grupul de “oameni noi în politică” cu care vrea să revigoreze partidul. Părerea mea e că poți spune orice despre acest susținător al coaliției pentru familia preistorică, dar nu l-ai putea suspecta niciodată că e “om nou”. E, mai degrabă, la vîrsta la care abordezi cu maximă atenție și preocupare orice beșină, pentru că funcțiile biologice ți-au devenit un carusel de accidente rușinoase ce stau să se întîmple.

PNL e partid istoric, dar asta nu înseamnă că membrii lui trebuie racolați direct din manualul de istorie, capitolul “Antichitate tîrzie”. Aproape că-mi pare rău să spun asta, dar Leon e prea bătrîn ca să se mai poată preocupă de proiectele de viitor pe care le presupune un post în Senat. Atît fizic, cît și psihic. Și nu e discriminare, e realism pur.

La venerabila vîrstă de “aproape Beligan”, omul e mai lent și decît încălzirea globală. Dar liberalii nu se sfiesc să profite de el, proptindu-l în geam ca să-i poată încasa capitalul de imagine.

Sursa foto: cuvantul-ortodox.ro
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.