Jurnalismul nu este contagios, ne liniștesc specialiștii care l-au consultat pe Tolontan

Afișînd simptome clare de jurnalism corect și imparțial, Cătălin Tolontan a semănat panică printre ziariști, oameni de televiziune și nu numai. Boala care pare să îl macine pe cronicarul sportiv i-a înfricoșat într-un asemenea hal pe oamenii din mass-media încît aceștia au cerut unei comisii de specialitate să verifice dacă jurnalismul nu este contagios.

De la o vreme, pînă și colegii de trust au început să-l privească chiorîș pe Cătălin, ca pe un pacient zero ce ar putea stîrni oricînd o epidemie națională de jurnalism obiectiv și bine documentat, care să servească interesele publicului, nu interesele economice ale unui grup select de patroni, politicieni și/sau moguli.

Mircea Badea Chiar El, unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai celui care a ajuns să fie cunoscut drept tolo.ro, s-a declarat speriat din cale afară că ar putea să se îmbolnăvească și el de jurnalism, boală care i-ar dilua drastic pupincursimul și ipocrizia ce-l caracterizează.

Ca să fie siguri să nu se contaminează și ei cu virusul jurnalistic, care declanșează în victime o dorință irațională de a porni anchete pe teme relevante și de a descoperi cazuri grave de corupție, oamenii din ziare și televiziuni au început să-l ocolească pe Cătălin de fiecare dată cînd îl întîlnesc pe stradă, pe holuri sau pe interneți. Ca antidot, aceștia se tratează cu doze duble de batiste pe țambal și diversiuni de magician amator.

Nici măcar acum, după ce comisia de specialiști a Ministerului Sănătății a demonstrat cu probe că jurnalismul nu este contagios, oamenii nu-s complet convinși că Terminatolo e sănătos la cap. Neobișnuiți cu ideea de probe obținute pe bune – și nu scoase din dosare servite de servicii-, oamenii sînt încă sceptici cu privire la condiția Tolontanului, suspectînd că boala lui s-a răspîndit deja prin redacțiile GSP, RISE Project sau Casa Jurnalistului.

Între timp, starea lui Cătălin Tolontan pare să se fi stabilizat, organismul său făcînd față cu brio jurnalismului și luptînd cu toți anticorpii împotriva unui sistem sanitar care a pus în pericol cu bună știință zeci de mii de vieți omenești. Să sperăm că se va însănătoși cît mai curînd.

Poză cu Cătălin Tolontan luată de undeva de pe internet. Nu știu să numesc sursa. Ce-s eu, jurnalist?

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.