Jumătate din romînce arată ca prințesa Kate, dar asta doar în capul unora

Because God has a very twisted sense of humour, aș completa eu. Într-adevăr, este imperativ necesar să ai o viziune distorsionată asupra realității și un simț al ridicolului demult extirpat pentru crede cu sinceritatea o asemenea enormitate. Și anume că toți romînii sunt sexi. Ba să crezi atît de mult în asta încît să merite și un share e deja la granița prostiei (nu țin minte la cine am văzut-o și nu știu cui să dau acum Unsubscribe dar promit c-o să fiu mai atent pe viitor la trebi d-astea).

Măcar în cazul campaniei Gândul.info e clar, acolo sunt niște dobitoci care dacă stau toată ziua cu nasul în .jpeg-uri cu piese de tabloid și prezentatoare de meteo li se pare că toate romîncele sunt bucăți rupte din soare, jumătate mai frumoase decât prințesa Kate și jumătate posedînd un bombeu mai generos decît al soră-sii.
Ok, în primul rînd, nici Kate nu-i cine știe ce și dacă i-ați văzut pozele topless poate chiar ați compătimit-o oleacă pe biata prințesă. În a doilea rînd, generalizările sunt atroce, e ca și cum ai spune că toate femeie sunt bagaboante doar pentru că te-a înșelat pe tine iubita. Femeile, vorba unui taximetrist dintr-un film al lui Woody Allen, sunt like anything else. Adică acoperă un întreg spectru estetic, de la cele pentru care ți-ai amaneta cu zîmbetul pe buze părinții și pînă la cele pentru care ai avea nevoie de 2 pungi ca să te culci cu ele (o pungă pentru tine în caz că a ei se rupe).

Ca că nu mai zic că e culmea superficialității să judeci omul doar în baza aspectului fizic, fără să te sinchisești să-i pătrunzi măcar puțin profunzimile plăcute ale personalității. Cum ar suna asta? Jumătate din femeile noastre sunt mai amuzante decît Benny Hill. Cealaltă jumătate e doar puțin mai amuzantă decît Mr.Bean. Sau dacă o luăm pe partea literară, într-o tentă nu tocmai optimistă: Jumătate din femeile noastre sunt mai poetice decît Shakespeare, celelalte sunt mai deprimante decît Dickens. Deși dacă ar fi să fim cu totul sinceri, ar trebui să spunem că multe dintre femeile noastre sunt mai fomiste decît Oliver Twist, însă restul sunt mai talentate decît Jamie Oliver. Nu există un adevăr universal, fiecare din noi poate fi în diferite situații mai nobil decît regina Elisabeta a II-a, mai elocvent decît Churchill, mai talentat ca Beatleșii, mai șarmant ca Hugh Grant în zilele lui bune, mai sexi ca Beckham (dar prost ca nevastă-sa) sau dimpotrivă.

Da, poate arată bine chiar dacă nu-i adevărat. Da, poate îți gîdilă puțin mîndria națională. Da, poate e ușor amuzant și cu asemenea trucuri mai captezi puțin atenția internațională. Dar nu, n-aș încuraja perpetuarea unui asemenea comportament. E un fel de auto-felație virtuală, o onanie patriotard-spirituală care nu face decît să distorsioneze imaginea de sine a naivilor care au nevoie de postere inspiraționale pentru a se simți mai bine vizavi de propria lor insignifianță.

Așa c-am fost rău? Poate chiar mai rău ca celebrul personaj al britanicului Hugh Laurie, Dr. House.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.