Jaful perfect

Jaful perfect e ăla în care victimele vin și îți înmânează voluntar banii și apoi postează fericite pe Facebook că au avut norocul de a fi jefuite de tine. Ai să râzi, dar chiar există așa ceva.

Jaful perfect e organizat de cei care îți cer bani ca dă-ți dea voie să alergi în crosul sau maratonul lor. Da, există mii de oameni care plătesc în schimbul permisiunii de a alerga pe străzi. Probabil că n-au aflat că pot să alerge și gratis. Probabil că li se pare că fuga lor e mai valoroasă dacă au plătit pentru ea. Așa că plătesc taxa de participare la fugi tematice doar pentru a primi un număr pe piept, cu care apoi să alerge de nebuni prin orașe, păduri, parcuri sau stadioane.

Color Run e jaful perfect. Taxa de participare e relativ piperată (vreo 200 de lei, cred), dar de banii ăștia primești un tricou alb, niște prafuri colorate și ocazia să alergi șase kilometri în timp ce gloatele de gorilieni se uită la tine cum te chinui să fugi în timp ce arăți de parcă ai pierdut o luptă cu un set de acuarele. Wow! Ce nebunie!

Desigur, organizatorii unor astfel de evenimente vor spune că banii se duc în direcția unei cauze nobile. Foarte bine! Pot să dau banii și fără să alerg? Da? Super! Mă duc să fac asta. Și ghici ce? Mă duc încet, nu alerg.

Foto: internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.