Incultura caloriferă

La puțin timp după ce a declarat că, more or less, va strica tot ce-a construit H.R. Patapievici, deraind modelul de succes prin care reușea să se impună coolturalul romînesc în lume și revenind la dulcele stil clasic de a miza doar pe talentele deja confirmate, stimabilul Andrei Marga s-a dus în prime-time și a dat zdravăn cu mucii-n retorica lui învechită, de încă răsună onlineul a hohote de rîs, spunînd următoarele:

“Trebuie să facem loc şi ştiinţelor şi tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o invenţie transilvană, câţi ştiu de asta? Cultură mai înseamnă şi calculul zborurilor cosmice, şi descoperirile speologice… putem merge în afară şi cu alte lucruri decât film şi teatru”                              Andrei Marga (via Mediafax)

Întrebarea domnului, zic eu, e pusă greșit. Nu e bine că întreabă cîți știu asta, el ar trebui să afle mai întîi cui pana mea îi pasă de asta. Are vreo relevanță cine a inventat vopseaua lavabilă? Există o sărbătoare internațională a tăticului lambriurilor? Galerii de artă închinate bazinului de wc?

Cultura și caloriferul au în comun doar faptul că împart în dicționar capitolul aferent literei ‘C’. Atît. În infinta mea imaginație nu mi-am putut închipui cum s-ar putea pune în valoare calculul zborurilor cosmice din punct de vedere cultural, sau cum poți promova într-o galerie de artă newyorkeză peșterile din Romînia. Și tot insistînd eu asupra domeniului speologic și fugindu-mi asocierea neuronală spre Peștera Muierii am avut un moment de Evrika! similar cu cel al lui Arhimede, poate chiar mai intens.

Știu cum se poate promova cultura de la noi cu ajutorul caloriferului. Apropo, reșoul cine l-a inventat? Dar aeroterma? Dar focul? Nu contează. VEZI AICI cum putem capta interesul lumii vizavi de adevărata origine a caloriferelor.


Așadar, domnule Marga, aștept mulțumiri. Le pot primi aici pe blog, dar ar fi chiar mai bine să văd ceva concret, la mine în cont. În felul gîndit în mod absolut genial de subsemnatul se poate promova absolut orice. Pui o tipă dezbrăcată să pozeze artistic cu niște stalagmite și pac! te-ai făcut cu o expoziție. Mai ales că romînîncele nu mai au nevoie de nici o prezentare, fainoșagul lor fiind de notorietate în toată lumea, și pe bună dreptate încă. Nu știu deocamdată în ce fel ar putea fătucile noastre să pozeze nud alături de calculul zborurilor cosmice, dar mai puneți și dvs. mintea la contribuție, nu doar eu. Ar fi culmea să vă fac eu toată treaba.
Totuși, din mărinimia mea, vă mai arunc un os, poate chiar mai cărnos decît primul, deși nu cred. Asta în caz că nudurile artistice ar putea ofensa sensibilitățile anumitor internaționali și nu se poate recurge la ele chiar tot timpul. Așa că planul B oferit de mine este de-a dreptul imbatabil. Nu există să existe persoană dupe lumea asta care nu vadă un pui de pisoi și să nu se înduioșeze pînă la incoerență. Succesul e garantat în 100% din cazuri, poate chiar mai mult, dar nu bag mîna-n foc.

Iată cum am salvat de unul singur onoarea domnului Marga, ba chiar și a ICR-ului, și nici nu m-a costat mai mult de două beri, alături de care am stat pe gînduri dornic să-l ajut.

Domnule Marga, you’re welcome!
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.