In vitro veritas: copii născuți de mame virgine

poza e de aici

Spunea la un moment dat Cucu, Adrian Cucu, că Iisus a fost singurul bărbat care a rupt himenul din partea cealaltă. Cum s-a întîmplat de multe ori pînă acum și inevitabil se va mai întîmpla mult timp de acum înainte, Cucu avea atîta dreptate cît are licuriciul în fund lumină. Pentru că de ce spun asta? Pentru că într-un articol publicat zilele trecute în The Telegraph s-a relatat despre o nouă modă apărută în clinicile de fertilitate din Marea Britanie: virgine care dau naștere la pui vii.

Conform articolului, în ultimii 5 ani au existat cel puțin 25 de fecioare care, deși nu au cunoscut vreodată bărbatul în sens biblic, din diverse motive, au dorit să aibă copii, consolîndu-se probabil cu ideea că vor face sex destul după ce se naște copilul. Se știe doar că femeile fac mai mult sex după ce au copii decît atunci cînd sînt la începutul unei relații. Not!

Înțeleg cazurile în care beneficiara suferă de o fobie de natură sexuală, dar există și situații în care cele care apelează la această procedură (care costă circa 5.000 de lire, apropo) o fac doar pentru că încă nu au găsit bărbatul potrivit cu care să aibă o relație specială. Mi se pare un mod foarte neobișnuit și brutal de a-ți inaugura vaginul. Și mi se pare o reală risipă să dai 5.000 de lire pentru o chestie pe care o poți obține plătind o cină și un film. Eventual, și o cameră de hotel. Asta după ce ți-ai instalat gratis o aplicație de tip Tinder.

Nu mă privește pe mine ce fac oamenii cu părțile lor fătătoare, eu nu fac decît să comentez asupra unei statistici interesante: pe măsură ce tehnologia avansează, bărbații devin din ce în ce mai dispensabili. Frica, anxietatea socială, lesbianismul, imposibilitatea găsirii unui partener potrivit, toate acestea pot fi motive excelente pentru care femeile aleg acest tip de însămînțare (in vitro veritas). Așa cum unii copii sînt născuți din părinți campioni, alții pot fi născuți din părinți cam virgini.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.