În urma unei neînțelegeri, Traian Băsescu a premiat echipa națională de curling

Vai ce rușine mi-e. Mă gândeam la
un curling cu totul diferit

Stăpânind doar vag noțiunile elementare ale sporturilor care nu sunt fotbal și bănuind că curling-ul se referă la cu totul altceva, președintele de moment al României, Traian “Bottoms Up” Băsescu, a premiat cu o sumă substanțială echipa națională de curling profesionist.

Având unele foarte mici și aproape insesizabile carențe în ceea ce privește stăpânirea limbii engleze, președintele a fost ușor amăgit de tentația de a traduce literal cuvântul curling, fiind astfel indus într-o regretabilă eroare. În mod similar, în urmă cu câțiva ani el s-a lăsat greu convins de faptul că fund înseamnă fond și nu altceva, că preservatives este numele străin dat conservanților alimentari și că în momentul în care vezi un semn de circulație străin pe care scrie dangerous curves nu înseamnă că damele de companie de acolo sunt ale naibii.

Greșeala a fost sesizată de președinte într-un moment care s-a dovedit a fi deja tardiv, el bănuind că ceva nu era în regulă când în echipa de curling nu recunoscuse nici unul din jurnaliștii săi de casă și nici realizatori tv care încă îl susțin frenetic în ciuda oricăror alte dovezi și chiar în ciuda bunului simț.

Atleții români au primit cu bucurie banii și au promis că pentru următoarele competiții se vor pregăti asiduu, ca și când curling-ul ar fi un sport adevărat. Varianta de curling la care se gândea președintele e mai degrabă un fel de artă și nu un sport.

———-
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.