În mod surprinzător, DEX nu are nici o poză în dreptul cuvântului ‘curvă’

În ciuda tuturor speculațiilor apărute în ultima vreme, se poate confirma faptul că Dicționarul Explicativ Român nu are nici un fel de poză în dreptului cuvântului ‘curvă’. 
Oricare ar fi fost motivele care au stat la baza acestei afirmații îndrăznețe, fie că a fost vorba de gelozie curată, ranchiună, plictis sau simplă răutate, se poate afirma cu certitudine că DEX nu numai că n-are nici o poză în dreptul cuvântului ‘curvă’, nu are nici un fel de poze în general, nici măcar însoțind cuvintele  ‘scroafă’, ‘proastă’, ‘zdreanță’ sau ‘nefutută’.
Se pare că de-a lungul timpului acuzația ar fi fost des folosită, îndreptată împotriva colegelor de muncă nesuferite care parcă se înțeleg prea bine cu șeful, împotriva presupuselor prietene care mai nou te bârfesc pe la spate sau împotriva colegelor de clasă care se dau cu rușine la toți băieții, chiar și ăia de facultate.
Ba mai mult, reprezentanții Academiei Române au declarat că, chiar dacă s-ar apuca să adăuge poze dicționarului, pentru poza din dreptul cuvântului ‘curvă’ s-ar lupta un număr prea mare de candidate, iar deocamdată nu există un barem obiectiv prin care să se poată face diferențierea pentru a se alege o câștigătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.