În apărarea sexului frumos

Acesta e un articol pe care l-am scris în apărarea sexului frumos, acum mai bine de o lună, după ce am citit articolul de aici.


Ovidiu Iane, cel care a fost în 2009 candidatul Partidului Ecologist Român pentru postul de președinte, a provocat ditamai furoare printre furouri atunci cand a propus impozitarea implanturilor cu silicon. Stați linișiți, deocamdată e doar o idee de-a lui și sper să rămână așa.

Ecologistul spune că prin taxarea implanturilor de silicon sumele destinate sistemului de sănătate ar putea fi suplimentate. Așa cum pot fi suplimentate prin exact un milion de alte feluri. E drept că intenția lui e nobilă, într-un fel. Bugetul alocat sănătății e subțirel de tot, ca și călcâiul unui ciorăpel tocit de vreme. Dar ideea lui e șubreda, ca să nu spun naivă sau chiar prostuță. Are o tentă extrem de aleatoare, nu prea se leagă de nimic. Să vă explic de ce.

În primul rând, genul acesta de operații se efectuează de obicei in clinici private. Ele nu prezintă nici un fel de stres asupra sistemului național de sănătate. Nu deranjează pe nimeni. Ba dimpotrivă, sunt foarte plăcute vederii, printre altele 🙂

În al doilea rând, e vorba aici de alegeri personale, și este irelevant dacă e vorba doar de cosmetizări sau ceva mai serios. Nu poți impozita un lucru care are doar o tangență marginală cu medicina doar pentru că sistemul tău este ineficient. Sau pentru că i-ar prinde bine niște fonduri suplimentare. Trebuie să fii intr-o pană severa de idei sa clocești asemena inepție. Sau tupeu nerușinat. Înca nu-mi dau seama ce l-a mânat pe domnul Ovidiu Iane în această direcție.

Și nu înțeleg de ce numai implanturile cu silicon să fie supuse taxarii? În aceeași categorie ar putea intra liposucțiile, rhinoplastiile, colagenările de buze, machiajul permanent prin tatuare, epilările de orice fel, tunsorile și chiar manichiurile și pedichiurile. De ce se discriminează în așa hal doar o anumită categorie de persoane? Ce facem aici? Taxăm frumusețea? Îl impozităm pe om doar pentru că s-a aranjat puțin, dorind să arate bine atât pentru el cât și pentru cei din jur? Descurajăm ambiția? Descurajăm dorința de îmbunătățire a situației curente?

Ce să spun? Îi doresc succes domnului. O sa aibă mare nevoie de el, dar mai important, o sa aibă nevoie de voturi. Și mă întreb cine i-ar semna petiția. Cine are poziții atat de ferme împotriva decolteelor generoase? Împotriva formelor? Cine se pronunță atât de ferm împotriva accesului liber la frumusețea feminină?

Raspunsul este: Ovidiu Iane – fost catindat la președintie. Cel care la 42 de ani e încă necăsătorit. Și la fel ca vulpea din celebra fabulă, spune ca strugurii sunt acri și vrea să-i impoziteze. Pentru că dacă el nu se poate bucura de ei, să n-o facă nimeni. Reprezentantul partidului verde devine astfel puțin galben de invidie și vrea să ne interzică nouă un viitor mai roz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.