În apărarea lui Gigi

Bă-băiatule, băi Ăsta de Sus, eu ce-am vorbit cu tine?
La ce ți-am dat toți banii ăia? Păi ia vezi…

Stați chill, nu-s eu cel din banca apărării lui Gigi, că nu-s totalmente bătut în cap. Eu m-am bucurat și am rîs copios de situația lui pentru că pur și simplu nu m-am putut abține și pentru că am văzut mult umor în pseudo-tragedia moșierului stelist. Plus că cred c-o merită cu vîrf îndesat*. Mai multe detalii aici.

În schimb, i shit you not, apărătorii lui Gigi, cei oficiali, au avut ideea incredibil de inspirată de a folosi scrisoricile primite de cioban ca unelte de înduioșare a judecătorilor în cazul Valiza. Și cam în zona asta mi s-a oprit mie logica. Lor probabil li se oprise cu mult înainte.

Deci oamenii aceia, care cel mai probabil au terminat Dreptul, presupun, au avut ideea absolut genială de a folosi ca dovezi epistolele agramate ale susținătorilor ignari ai unui infractor dovedit. Un infractor care pentru fiecare zi de “cantonament” are un cîștig de 44.000 de euro (vezi aici știrea completă).

Sfinte Sisoe! Dar de ce s-au limitat doar la vorbele înșirate nesigur pe foaie de către fani? De ce nu consideră la fel de relevante comentariile de pe site-urile de știri sau de sport sau de pe bloguri sau de pe youtube, acolo unde manelele despre Gigi au apărut ca ciupercile după o ploaie cu îngrășămînt natural de oaie? De ce nu s-au apucat să contorizeze cumva toate rugăciunile care se ridică înspre cerul tot mai mohorît în cinstea marelui Gigi? De ce nu se duc la judecător cu o listă cu numărul de like-uri și share-uri și statusuri pozitive ațintite în direcția patronului? De ce nu se face mai mult pentru el atunci cînd el a făcut atît de multe pentru oameni?

*ați ghicit, expresia “cu vîrf îndesat” poate avea un anume substrat sexual, tocmai de aia am folosit-o
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.