Îi cunoști pe toți cei 19 membri ai trupei Carla’s Dreams?

Carla’s Dreams este un proiect muzical moldovan pornit de Andrei Țăruș în anul 2012. Formată în Chișinău, trupa combină mai multe stiluri muzicale cu lejeritatea cu care se combină vodca cu sucul de grefe. Melanjul unic de hip-hop, jazz, rock și pop a transformat trupa într-o senzație muzicală al cărei succes nu mai poate fi contestat nici măcar de cei care neagă încălzirea globală.

La baza acestui succes stă, în primul rînd, cantitatea impresionantă de muncă depusă de cei nouăsprezece (19!) membri ai trupei. O altă noutate, nemaiîntîlnită în acest domeniu, este felul în care componenții trupei s-au împărțit pe departamente. În timp ce unii dintre ei compun piese noi, ceilalți filmează și editează videoclipuri, merg în turnee, șantajează oamenii de radio să le difuzeze melodiile sau pun la cale featuringuri cu numele mari din industria muzicală românească.

Dacă ar fi mai puțini oameni în trupă, șaptesprezece de exemplu, cei din Carla’s Dreams n-ar putea să mențină ritmul nebun cu care ne-au obișnuit deja. Îi ajută, desigur, și faptul că-și acoperă fețele cu vopsele (vezi poza de mai sus). Astfel, oricînd pot fi efectuate schimbări între departamente, că nimeni nu își dă seama cine-i mînjitul care cîntă de sub gluga neagră.

Ceva similar a mai reușit doar Lady Gaga, un artist compus din cinci femei îmbrăcate în resturi menajere care făceau cu rîndul, în funcție de cum aveau liber.

Pe lîngă Andrei, în trupa Carla’s Dreams îi mai avem și pe: Iura, Dima, Mișa, Grișa, Sașa, Natașa, Dima (zis “Crețu”), Aleksei, Boris, Dima (zis “celălalt Dima”), Dori, Nori, Ori, Oin, Gloin, Bifur, Bofur și Bombur. Producătorul general, coordonatorul din umbră al artiștilor din umbră, este cunoscutul muzician Sorin Oakenshield. De asemenea, trupa a mai solicitat în trecut ajutorul unui producător suplimentar, în persoana lui Dain Picior de Fier, vărul lui Sorin Oakenshield.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.