Hipsterii monocicliști – o nouă sub-specie umană

De ce nu le place hipsterilor iarna?
Pentru că atunci toată lumea poartă fulare

poza e de aici, tipul pe care l-am văzut eu nu era alb-negru

Cel puțin într-o privință și hipsterii sunt mainstream, în sensul că toată lumea îi urăște, invariabil și fără fluctuații majore. Pentru că sunt o categorie socială chiar mai rea decît copiii emo, dar mai ales sunt enervant de plini de ei pentru niște luzări neinteresanți.

E trist și în același timp agasant să-i vezi cît de mult cerșesc atenția dorind să fie unici și făcînd-o fiecare în exact același fel. Dorind parcă să întărească toate stereotipiile și clișeele legate de jalnica lui existență, un hipster îmi trece zilele trecute prin cale pe un monociclu. Da, omul se dădea pe un nenorocit de monociclu prin mijlocul orașului, taman în ziua ce a urmat unor ninsori semi-abundente. Repet, mergea pe un futai de monociclu prin zăpezi ce puteau descuraja și cele mai zdravene ghete. Și nu oricum, ci vorbind la telefon, de parcă multi-taskingul ăsta ridicol era proba lui de admitere la facultatea de clowni. O facultate pe care o face ironic, ca o critică la adresa societății consumeriste și superficiale care nu-l înțelege.

Deci cît de mult poți să fii împotriva convențiilor sociale încît să refuzi chiar și mijloacele de transport în comun general acceptate și să te sui pe o roată cu pedale? Ce ambiție tîmpă te poate mobiliza să înveți să te dai pe ea? Cât de redus trebuie să fii să nu-ți dai seama că ai exagerat nițel cu noncomformismul? Nu există metodă mai bună de a te discredita total ca ființă omenească decît din înălțimea unui monociclu. Sau a unei perechi de role, vorbesc de bărbați, femeile sunt sexi pe role, bărbații sunt sexi doar pentru alți bărbați (e gay să te dai pe role). Cînd pana corbului au devenit bicicletele prea complexe și prea burghezești pentru ei de au trebuit înjumătățite?

Îmi povestește un prieten că o astfel de arătare a dat peste el prin parc, monociclistul mergînd cu spatele, probabil că nu-i cupla viteza întîi. După care hipsterul ambulant s-a scuzat zicînd “scuze, nu te-am văzut”. No shit Sherlock! Deci să vă dați seama cît sunt de acreierați hipsterii ca sub-specia umană.

Probabil că au auzit prost cînd le-a spus cineva că motocicliștii sunt cool și le-au potrivit după capul lor, devenind monocicliști.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.