Hainoșag a la Cluj

HAÍN, -Ă,haini, -e,adj.1. Rău la inimă, fără milă, crud, hapsân, câinos. 2. (Înv.) Trădător, sperjur, necredincios. – Din tc.hain.

conform dexonline.ro

La începutul lunii iunie, primăria Cluj a pus pe garajele din zona Gheorgheni niște anunțuri prin care le cerea proprietarilor să le dărâme în decurs de 3 luni or else. La expirarea termenului, conform informațiilor din presa locală, erau eliminate aproape toate. Din moment ce multe dintre ele erau ori goale, ori pline cu genul acela de mobilă veche și obiecte cu valoare sentimentală pe care necunoscătorii le cataloghează succint drept căcaturi, mișcarea a avut efecte pozitive, astfel că acum parcările sunt puțin mai aerisite.

Dar, așa cum se vede în poza de mai sus, există și oameni care mai degrabă și-ar da foc locului de parcare decât să-l lase pe altul să se bucure de el. Sau, mă rog, să-l blocheze cu bolovani. Vezi cele două locuri din dreapta Daciei roșii, care stau goale de vreo lună, de când s-au dărâmat garajele.

Nu știu sigur care e situația legală a locurilor la momentul de față. Știu că, dacă ești proprietar, poți închiria un loc pe câte un an și știu că e destul de ieftin. Știu că garajele anterioare erau, oficial, locuri de parcare cu copertină. Știu că, dacă îți găsești locul ocupat, poți să-l suni pe omul care s-a pus pe locul tău ca să-l rogi să-și mute hârbul. Nu ai parte întotdeauna de cel mai elegant schimb de replici, căci dacă ești femeie ți se poate sugera să-ți vezi de rântaș (s-a pățit anul trecut), dar se rezolvă. Și mai știu și că, dacă blochezi un loc fără să ai mașină, ești un pic muist. Sau muistă, să nu discriminăm.

Deci da, se pare că, la fel ca în orice parte a lumii, în Cluj există două tipuri de oameni: unii faini și unii haini. Mă scuzați, n-am găsit altă rimă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.