Geniu financiar speculează momentul perfect ca să schimbe 50 de euro

După mai bine de două săptămîni în care a urmărit atent fluctuațiile aparent haotice ale cursului valutar, precum și efectele acestora asupra celor cinci case de schimb din orașul său, băncile fiind eliminate din ecuație pe motiv că nu au niciodată oferte avantajoase, Costică Apetrii a reușit să profite de cel mai bun moment pentru a schimba în lei fabuloasa sumă de 50 de euro.

Costică a schimbat euroii, primiți de ziua lui de la o mătușă din Italia, doar după ce s-a convins, din publicațiile mondiale de profil și din emisiunea lui Moise Guran, că moneda unică europeană nu avea să mai crească și că își atinsese pragul maxim, de 4,5177 lei. Genul acesta de cumpătare se întîlnește numai la marii jucători de pe piața de capital, printre care Costică se poate deja număra, grație plasamentelor sale recente, incredibil de inteligente și de profitabile.

Astfel, așteptînd clipa prielnică schimbului, tînărul geniu financiar a reușit să își suplimenteze cîștigul cu cel puțin 1,76 lei, ceea ce nu ar fi fost posibil dacă ar fi schimbat banii în momentul primirii. Aceasta este diferența dintre un expert în finanțe și un amator care schimbă bani la primul exchange care îi iese în cale.

Imediat după ce a schimbat cei 50 de euro, Costică a rătăcit o bancnotă de 10 lei, probabil în timp ce își scotea bani ca să plătească un iaurt și doi covrigi, dar asta nu diminuează cu nimic talentul său de magician într-ale finanțelor.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.