Femeie abuzată de iubit îi acordă acestuia încă o șansă

Dragostea trece prin stomac. Cu pumnul. Fenomenul violenței domestice afectează anual milioane de femei (și, foarte probabil, cîteva sute de bărbați). Unele dintre victime apelează la autorități, rude sau prieteni. Altele caută să-și rezolve singure situația relațională. Dar mai sînt cîteva – și nu puține! – care aleg să le mai acorde o șansă partenerilor abuzivi, din convingerea naivă că violența domestică nu e decît un mod atipic al acestora de a-și manifesta sentimentele amoroase. 
Harleea Q. este una dintre aceste nenumărate victime. Supusă ani de zile unui tratament abuziv de către iubitul ei, un maniac cu tendințe criminale cunoscut în cercurile interlope drept “Glumețul”, Harleea a dezvoltat în timp un caz clasic de Sindrom Stockholm. Din cauza acestuia, a ajuns să se afunde cu plăcere în rolul de victimă și chiar să empatizeze cu agresorul ei, nutrind față de el cele mai calde și curate sentimente. Acesta, în schimb, o folosește ca pe-o cîrpă și îi oferă cadouri și afecțiune doar atunci cînd vrea ceva în schimb (de obicei, să-l ajute să-l distrugă pe Batman).
Astfel că, de fiecare dată cînd iubitul o abuzează, chestie pe care o face des și o face cu o plăcere sadică de fost – și, probabil, viitor – pacient în spitalul de nebuni, Harleea decide că a fost o simplă scăpare din partea lui și că merită să i se acorde o nouă șansă. În adîncul său, e un băiat bun, deși puțin deranjat. Cum să nu-l ierți cînd știi că n-o face intenționat?
Vînătăile pe care i le lasă mereu, și care greu pot fi acoperite de machiajul strident, sînt semne de iubire, crede ea. O chinuie pentru că ține la ea, pentru că-i pasă. I-a distrus cariera de psiholog doar ca să petreacă mai mult timp alături de ea, din dragoste. Așa știe el să-și declare iubirea, terorizînd-o psihic, fizic și emoțional. 
A trebuit s-o ruineze mintal, ca s-o poată clădi înapoi după placul său. După chipul lui spoit cu vopsele și după asemănarea lui de om țicnit. Ea e proiectul lui de suflet, e parte din el. El o iubește, dar o arată într-un fel mai ciudățel. Așa e el, mai ciudățel, de asta s-a și îndrăgostit de el. Lumea nu i-a înțeles și nici nu îi va înțelege. N-ai ce să faci. Într-un fel, e aproape comic. 
Sursa foto: moviepilot.com
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.