Facem afaceri cu fani fictivi pe Facebook. Ieftin

Primesc un mesaj pe pagina de Facebook:

Venim in intampinarea promovarii afacerii tale oferindu-ti like-uri catre fan page-ul tau (FARA PROFIL/POZE , DOAR PAGINI ) pentru a creste popularitatea ta in cea mai mare retea de socializare.Imbunatateste imaginea companiei tale sau proiectului tau. Beneficii concrete: – Pagina ta va aparea pe primele locuri in Facebook Search – Pagina ta va fi recomandata mai des de catre Faceboo – Creste valoarea perceputa a paginii (doar tu ca admin stii cine iti sunt fanii) Siguranta garantata. Fanii sunt reali.
Pret: 15 euro – 1000 Like
135 euro – 10.000 Like
Putem sa aducem peste 500.0000 Like
VA INTERESEAZA ?

Ai să rîzi, dar nu mă interesează să cresc valoarea percepută a paginii. Pentru că sînt unul dintre puținii nebuni interesați mai mult de valoarea adevărată a unui lucru și nu de distorsionări superficiale ale valorii percepute bazate pe baloane de săpun hackeristice. Orice brand are o valoare reală și o valoare percepută, știu, dar ideal ar fi ca cele două să fie cît mai apropiate, și nu ca percepția să fie gonflată la modul gogonat. Există branduri sub-apreciate și branduri mult supra-apreciate (Apple fiind exemplul suprem în care numele face mai mult decît produsul), este inevitabil, dar genul acesta de manipulare mi se pare contraproductiv.

Pentru că fanii aceia reali sînt inactivi, sînt inutili, sînt zombi online care nu fac decît să “tragă la contor”. Am mai văzut cazuri de pagini cu zeci de mii de like-uri care atunci cînd postează ceva primesc maxim o mînă de like-uri și/sau comment-uri. Genul acesta de escrocherie este și unul dintre motivele pentru care bula social media se dezumflă încet, dar sigur. Și asta o zic specialiști din domeniu, nu săracii copii africani care pot să certifice pe pielea lor că like-urile nu țin de foame.

Așadar, cu tot respectul pentru oferta ta de a veni în întîmpinarea promovării afacerii mele, poți să-ți iei siguranța garantată a sutelor de mii de like și să ți-o vîri. Cu tot cu limba aia de lemn cu care ai tastat mesajul ăsta agramat. Eu am să mă concentrez pe esență și nu pe aparență. Eu, ca admin, știu cine îmi sînt fanii, sînt oameni inteligenți care au dat like voluntar pentru că le-a plăcut felul în care am scris, pentru că mi-au înțeles punctele de vedere și pentru că știu de glumă (de cele mai multe ori).

Îți doresc mult succes în vopsirea gardurilor care ascund leoparzi, dar în același timp mă rog să eșuezi lamentabil. Pentru că nu faci nici un favor omenirii, ba dimpotrivă, faci mai mult rău decît bine ajutînd fan page-urile să-și fure singure tichia de mărgăritar.

Ai de la mine un Unlike, gratis!
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.