Există două tipuri de femei pe lumea asta…

poza e de pe un site absolut fantastic:
bestowebnude.tumblr.com

E lung pămîntul, ba e lat, ba e rotund, ba e pătrat. Din păcate, în cvasi-infinita sa vastitate, planeta albastră nu adăpostește decît două tipuri de fete. Și cînd spun fete sper că știți că este vorba nu despre adolescente ale căror principal ideal este trecerea bacului pe căi alternative, ci femei în toată regula, pe care le voi numi în continuare fete dintr-o comoditate de exprimare vecină cu lenea. Repet, două tipuri de fete: fete istețe și fete cărora trebuie să le pui un emoticon zîmbitor la finalul mesajului ca să își dea seama că glumești  🙂

Am dihotomizat la modul simplist natura umană oferind acest exemplu ușor sexist, deși e clar ca ziua bună că teoria mea nu se aplică numai în cazul reprezentantelor sexului moale, ci e universală. Dar, de dragul argumentului (ca să meargă discuția), aș dori să-mi întăresc ideea în aceeași direcție cu încă 2-3 exemple care mi-au fost confirmate empiric în ultima vreme.

Unul dintre ele mi-a fost oferit în weekend, la cinema. Here it goes. Există 2 tipuri de fete pe lumea asta: fete faine și fete cărora trebuie să le explici chiar și intriga filmelor cu Gerard Butler. În caz că nu sunteți familiarizați cu filmele celui numit mai sus, e de ajuns să spun că de obicei joacă în filme ale căror intrigi au toată profunzimea emoțională a unui șervețel umed. Să-i explici cuiva fiecare acțiune dintr-un film precum Cod roșu la casa albă e ca și cum ar trebui să-i explici aceluiași om glumele lui Bendeac. „Uite iubi aici chelul ăsta metrosexual e amuzant și poți să rîzi de el pentru că se strîmbă la cameră și arată caraghios. Acum e amuzant pentru că îl imită pe unul care-i doar puțin mai ridicol decît el și doar puțin mai prost ca majoritatea oamenilor și asta le conferă telespectatorilor un sentiment de superioritate chiar dacă în esență întregul demers este jignitor pentru inteligența oricărui privitor care nu face parte din categoria celor lobotomizați de senzaționalul tabloidistic. Ai înțeles? Bun. Mai ia niște nachos”

Aș putea la fel de bine să vin din direcția opusă și să spun că tagma feminină este împărțită în două categorii inegale: fete ignorante și fete a căror viață nu gravitează predominant în jurul mersului la mall, a coafurilor, a machiajului, a unghiuțelor colorate și a accesoriilor vestimentare. Ceea ce mă tot chinui aici să transmit este că există pe lumea asta fete ale căror preocupări au și o latură intelectuală (thank God for small favors) și fete care au dat un Like hotărît emisiunilor lui Măruță, Gherghe sau Capatos. Fete care întotdeauna dau CLICK AICI ca să afle te-miri-ce inutilitate tîmpă.

Din nou mă simt nevoit să vă reamintesc că nu spun asta din misoginism, chiar dimpotrivă, am pretenții mai mari de la urmașele Evei. Catalogările mele sunt astfel valabile și dacă ai genitalele expuse intemperiilor și dacă îți sunt frumos împăturite în pîntece. Dar eu personal sunt ceva mai interesat de extrema estrogenică a spectrului sexual, din motive lesne de înțeles, și mi-e ciudă să observ că mulțimea posibilelor candidate față de care procentul meu de compatibilitate este ridicat scade îngrijorător pe zi ce trece. Adică există tot mai puține fete simpatice cu care să am ce discuta și tot mai multe fete care au atîta personalitate cît are Becali șanse să devină președinte. Fete care-și petrec majoritatea timpului cu mutrișoarele scăldate în fotonii reci ai ecranelor de smartphone și au o viață virtuală incomparabil mai interesantă decît cea reală. Fete care compensează pentru lipsa de carismă cu atitudine, orice ar mai însemna și asta.

Poate că sunt eu nerezonabil și cer prea multe, poate că-s sătul pînă peste urechi de genul acela de oameni care trebuie puși în fața unei ferestre pentru a avea un punct de vedere, genul de oameni care cred că frapiera este mașinăria aia care îți face frape-uri și că wrestlingul e pe bune, poate că nu vreau pe cineva care să facă botic de rață de fiecare dată cînd se pozează în oglinda din baie și știu sigur că nu vreau genul de persoană căreia sarcasmul meu ocazional să-i eludeze meandrele concretului cognitiv.

În finalul acestei superbe divagații pot spune că, cel puțin în umila mea opinie, există 2 tipuri de fete pe lume: cele drăguțe și istețe cu care aș avea ce povesti și cele care au renunțat să citească textul ăsta după primul cuvînt mai lunguț pe care nu l-au înțeles.
. . .

. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.