Ești ceea ce mănânci

Cu siguranță, formularea din titlu ascunde un adevăr ușor aproximativ și extrem de negociabil. Luată la propriu, ar însemna ca mai toții studenții să fie tot o bere și-un pateu. O apă plată și-o lămâie. O slănină și-o ceapă roșie. O zacuscă de vinete. Dar nu înseamnă că nu s-a strecurat în ea și un strop de veridicitate. Am și dovezi în privința asta, exact ca un fotojurnalist autentic.

Am mâncat într-un mall clujean, nu vreau să dau nume, ajunge să spun că rima cu Șmulius, la un anume stand, o ciorbă de perișoare și un fel doi. Iar când am văzut pe bon numele firmei care funcționează în spatele brand-ului gastronomic, mai să-mi scap șnițelu’ în poală. Pentru că tocmai ingurgitasem mai multe sute de grame de păpică de la Onze Chemical SRL și mă temeam ca cele două feluri de mâncare să nu-mi facă mie felul, fiind probabil preparate în ceva fabrică de vopsele și diluanți.

În mod paradoxal, mâncarea a fost complet lipsită de gust, având mai puțină savoare decât o conversație pe teme metafizice dintre Bianca Drăgușanu și Cruduța.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.