Efectele pozitive ale muncii la birou

Munca de birou nu-i întotdeauna o plimbare prin parc, așa cum greșit cred foarte mulți oameni. Este solicitantă atît din punct de vedere fizic (tot statul ăla jos!) cît mai ales psihic, necesitînd concentrare maximă, o atenție la detalii și o minuțiozitate pe care doar furnicile sau albinele care l-au ajutat pe Harap-alb o pot egala.
Deseori se folosesc softuri extrem de complicate, greoaie, cu algoritmi de calcul extrem de complecși și meniuri mai stufoase decît întreg vocabularul de invective antibăsescu al antenelor. Deci nu poate fi deloc ușor. Mai ales Excell-ul lui Microsoft, pentru a cărui îmblînzire este nevoie de mii de ore de studiu și zeci de mii de ore de exercițiu și practică. Plus dăruire fără margini. Să nu uităm de dăruire,
Cea mai mică eroare, precum schimbarea unui semn matematic dintr-o funcție sau o virgulă pusă greșit, poate produce pagube imense, de neimaginat. Totuși, cu perseverență, stăruință și mult efort se poate ajunge la un asemenea nivel de pricepere și excellență (ce joc de cuvinte drăguț am reușit!) încît o operă de artă ca cea din imaginea de mai jos nu-ți ocupă mai mult de jumătate din ziua de muncă, poate chiar nici atît.

Oamenii aceștia care lucrează în birouri și se ocupă cu așa ceva, cu așa frumuseți și delicatețuri, ar trebui să poarte numele de corporartiști.
. . .
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.