E posibil ca ăștia 3 milioane să ne trolleze?

Trebuie să fie posibil pentru că nu se poate altfel. Nu pot să admit că trăiesc într-un univers în care unii oameni cred că homosexualitatea e contagioasă, ca o boală. Sau că e o alegere. Sau că e doar o haltă către pedofilie, zoofilie, necrofilie sau alte filii. Nu pot să cred că în timp ce țara arde (literalmente, uneori) babele semnează liste prin care cer să se limiteze drepturile civile ale celor cu orientări sexuale diferite.

Argumentele unora dintre cele 3 milioane de familiști tradiționali sînt atît de ridicole încît nu-mi vine să cred că nu-s născocite de un umorist undercover. Ofer drept dovadă doar două comentarii găsite pe pagina de Facebook Ileana Badiu:

Da, argumentul femeii este următorul: homosexualitatea e nașpa pentru că a văzut ea viitorul în filmul Al Cincilea Element. O femeie care nu știe să facă diferența dintre realitate și o ficțiune oarecum distopică, una cu mașini zburătoare, extratereștri și Bruce Willis, are pretenția să fie luată în serios. Să-mi fut una! Nici nu știu cum să reacționez cînd citesc asemenea enormități. Nu poate fi aievea, deci musai să fie trollaj fin.

Iar dacă, întradevăr, e trollaj, răspunsul nu poate fi decît în același registru. Astfel că m-am implicat și eu în discuție. Nu, nu i-am explicat frumos femeii diferența dintre orientare sexuală și abuz sexual. Nici diferența dintre incest și sex consensual între adulți. Nici nu i-am confirmat că unii cîini sînt mai fideli decît unii bărbați. Nu, i-am răspuns la ignoranță cu o ignoranță egală:

Încă aștept răspunsul. Dar parcă văd ce-o să răspundă. O să fie ceva de genul: “Dumnezeu a vrut ca sexul anal să se facă doar între un bărbat și o femeie”. Moment în care o să-i trimit poza asta:
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.