E oficial: totul îngrașă, chiar și apa minerală

Potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Birzeit din Palestina, apa minerală ar putea fi una din cauzele obezității. (sursa: digi24)

De acum încolo, în loc să spui despre persoanele supraponderale că rețin apă, așa cum elegant se făcea până acum, pentru a se menaja sensibilitățile celor cu câteva kilograme în plus, cel puțin atunci când nu erau invocate densitățile osoase sau glandele, vei putea spune că rețin apă minerală. Care, conform cercetătorilor palestinieni, te balonează și te lasă așa – în formă de balon. Preiei cumva forma bulelor, presupun.

Mai nou, totul îngrașă. Nu există aliment despre care să nu se fi scris la un moment dat că produce, direct sau indirect, obezitate. Nu m-ar mira să aflu în curând că până și respiratul îngrașă, iar ca dovadă să mi se arate poze cu copiii africani care au burți mari deși n-au mâncat nimic. Concluzia fiind că s-au îngrășat pentru că au respirat prea adânc sau ceva.

Dar nici articolul ăsta cu apa nu-i mai breaz. Iată o bucată din el:

“De vină ar fi dioxidul de carbon din băuturi, care sporește apetitul. Cobaii cărora li s-au dat băuturi carbogazoase au mâncat, în medie, cu 20% mai mult decât în mod normal.” (digi24.ro)

Cobaii care au mâncat mai mult s-au îngrășat, iar de vină e apa pe care au băut-o înainte de masă, nu faptul că au mâncat mai mult. Și eu care mă pregăteam deja să număr caloriile din șpriț.

Deci nu e de la apă minerală, e de la mâncare. Apa minerală carbogazoasă doar sporește pofta, produce efervescență în burtică, roade stomacul, cum se mai zice pe ulițele satului.

Încă un motiv să bei doar apă de la robinet, dacă o primești de la un furnizor de încredere. Eu știu ce trebuie să faci să verifici potabilitatea robinatei. Am explicat AICI. În fine.

Când bagi în tine mai multe calorii decât consumi, te îngrași. E atât de simplu. Apa minerală îngrașă doar dacă o folosești pentru a face din ea clătite sau ciorbă de burtă. Poate nici atunci, dacă ai o dietă echilibrată.

Oamenii de știință palestinieni au încercat să-și ostoiască setea de cunoaștere cu studii despre impactul apei, dar tind să cred că au furat puțin la cântar cu felul în care au pus problema.

Teoria asta cu apa minerală care îngrașă e fix ca o persoană obeză – nu prea stă în picioare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.