E mai bine să sari la bătaie într-o ținută business

Supereroii care se îmbracă în costume speciale înainte de a se încăiera nu o fac doar pentru că e mai cool să faci pe justițiarul / răufăcătorul într-o ținută hard-core. Îmbrăcămintea le conferă autoritatea necesară pentru a împărți corect dreptatea / teroarea. Cu pumnii. Dar și cu picioarele.

Chestia asta nu e valabilă doar pentru personaje de benzi desenate și francize hollywoodiene, funcționează la fel de eficient și dacă ești un corporatist care are nevoie să fie cît mai convingător într-un board meeting. Vrei să cîștigi o dispută cu colegii de lucru, costumul face diferența. Mai ales atunci cînd le crăpi capetele cu o tastatură wireless.

E mai bine să ai dreptate într-o ținută business, conform unei reclame stupide dintr-un ghid Zile și Nopți, chiar dacă dreptatea ta constă în a o părui pe colega de la contabilitate, care nu ți-a trimis la timp bilanțul și acum refuză să-și asume vina pentru pierderea unui client major. Scroafa!

Costumele Damermet sînt perfecte pentru acele ședințe care degenerează în palme, țipete, unghii înfipte în ochi și genunchi opintiți în burtă. Pentru că altfel îți este percepută violența oarbă într-o elegantă ținută office. Diferența dintre o ieșire sălbatică și un pitch pasional poate ține doar de felul în care ți-ai asortat pantofii cu cureaua.

Dacă nu poți evita nicicum momentul acela neplăcut în care trebuie să-i capsezi șefului prepuțul de propriul său birou, e mai bine să o faci într-o ținută adecvată. Altfel, riști să nu fii luat în serios, nefiind destul de convingător.

Se știe, degeaba ai dreptate într-o ținută de stradă. Doar într-un smart-casual încep argumentele tale să prindă greutate. Smardoiul de Mircea Badea știe asta și a adoptat de mult costumul de ginerică în emisiunile lui. A încasat-o de la motociclist doar pentru că echipamentul de box nu are nici pe departe prestanța unui costum croit pe trup.

Ținuta business e ca o armură. Ba, aș îndrăzni să completez, e mai mult decît o armură – nu numai că te protejează, dar îți și dublează Damage-ul pe atac, sporindu-ți încrederea în puterea propriilor argumente. Și mai ales în puterea ta fizică, de care te folosești pentru a da foc frigiderului din care ți se fură mereu sandwichul.

Da, e mai bine să ai dreptate într-o ținută business.
Știu că am dreptate, că am purtat costumul bun, ăla de nunți, în timp ce am scris articolul.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.