Dumnezeu e un DJ (și nu, nu vine la Untold)

Viața pe care o trăim acum e doar un warm-up pentru petrecerea eternă care ne așteaptă în ceruri (mai sus de avioane și mai sus de sateliții de telecomuncații, presupun). E partea cea mai puțin importantă a festivalului existențial, cea în care, după ce ți-ai instalat deja cortul, te plimbi pe la standuri să vezi cît de lungi sînt cozile la bere și unde poți să-ți încarci telefonul.

Dacă sîntem cuminți în timpul acestei vieți, dacă nu consumăm droguri, nu scuipăm coși de semințe pe jos și nu facem sex în afara căsătoriei, după actul de warm-up – care, paradoxal, culminează cu o răcire totală a corpului – vom avea parte de cel mai epic show de lasere și cele mai bestiale mixuri din partea headliner-ului divin. Pentru că Dumnezeu e un DJ. Nu-s eu primul care a spus asta, mai sînt niște necredincioși care susțin că “God is a DJ“.

Așadar, nu trebuie să ne obosim prea mult la această petrecere avînd ambiții, idei originale sau activități distractive cu prietenii, pentru că oricum doar DJ-ul de Apoi contează. Prezentul e irelevant. Warm-upul la care ne aflăm trebuie consumat într-o stare de perpetuă smerenie și anticipație a momentului în care primele acorduri ale Dj-ului Suprem ne vor gîdila urechile spiritului. Restul e tăcere. Sau probe de sunet.

Din păcate, Dumnezeu e un DJ căruia nu i-a auzit nimeni piesele, existînd doar niște recenzii vechi de mii de ani din partea unor oameni care susțin că i-au ascultat scratch-urile. Mersi, așa și eu am un văr care zice că l-a văzut pe Michael Jackson în concert.

E greu să menții entuziasmul pentru un headliner căruia nu i-ai auzit nici un mixtape, nici un radio edit, nici un featuring cu PittBull, căruia nu i-ai văzut nici un clip filmat cu telefonul și scăpat pe Youtube, nimic. Nu știm dacă merită așteptarea. Putem doar să sperăm că beat-urile lui vor rupe boxele. Și că nu vor fi cozi prea lungi la toalete.

Ni se spune că e cel mai bun DJ pe care ni-l putem imagina. Nu-i ieftin. Biletul trebuie plătit cu mult în avans, în rate săptămînale depuse în cutia muzicală a milei. Dar e cel mai bun, spun impresarii lui.

E cel mai bun dintre Dj-ii care nu vin la Untold.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.