Dumnezeu e leneș: 7 argumente divine

Neimplicarea Tatălui Ceresc în evenimentele ultimelor milenii are o justificare perfect valabilă: Tipul e leneș. Ipoteza poate părea șocantă la un prim contact cu ea, de aceea am considerat just să întăresc această presupunere personală cu 7 dovezi irefutabile privind indolența Creatorului Suprem:

1. Eu sînt făcut după chipul și asemănarea Lui. Dacă eu sînt leneș – și sînt – asta se datorează exclusiv faptului că și El e leneș. Logic!

2. Și-a trimis Fiul să se jertfească pentru păcatele oamenilor, ca și cînd El ar fi avut ceva mai bun de făcut.

3. L-a pus pe Noe să se spetească ca un nebun pentru a construi o arcă pe care să aibă loc cîte două exemplare din fiecare animal, toate astea pentru ca el să extermine viața de pe planetă din ceva amibiție de-a Lui. I-ar fi fost chiar atît de greu să-l lase pe Noe în pace, să distrugă întreaga planetă și s-o ia apoi de la capăt? Prima data a făcut-o în șase zile. A doua oară, beneficiind deja de experiență, ar fi isprăvit-o mult mai repede.

4. Putea să pună și El un gard, ceva în jurul Pomului Cunoașterii. Putea să-i avertizeze pe amărîții ăia despuiați că șarpele minte. Putea să insiste asupra efectelor negative ale consumului de măr. Dar n-a făcut-o, din lene. Faptul că Adam și Eva au mușcat din măr e mai mult un eșec al lui Dumnezeu decît al Omului, pentru că nu a știut să-și impună autoritatea.

5. Zece porunci e puțin. Nu poți baza o religie pe un set de reguli mai scurt decît instrucțiunile jocului Activity. Plus, n-a pomenit nimic despre pedofilie. În schimb, are vreo trei porunci despre cum El e cel mai tare.

6. Dumnezeu are pagină de Facebook, deci e clar că nu mai are timp să fie productiv. Parcă văd că-i atît de leneș că nici n-o să dea Share la articolul ăsta.

7. Putea să populeze Grădina Raiului cu mai multe cupluri, dacă tot s-a apucat de făcut oameni, ca să nu trebuiască să se reproducă ei între ei copiii lui Adam și Eva, ăia care au supraviețuit. De ce n-a făcut mai mulți? De lene.

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.