Domnule ministru, vreau să mut și eu o barză. Se poate?

În atenția oricărui ministru care mă poate ajuta,

Am văzut că ministrul mediului a fost destul de amabil să semneze un ordin de relocare forțată a unei berze, o creatură infernală care perturba liniștea unui domn din localitatea Siliștea Gumești (sau alt sătuc al cărui nume are o sonoritate la fel de fictivă). Ceea ce e foarte bine, păsărica trebuia să-și mute stîlpul. Cred că nu trebuie să precizez faptul că berzele pot fi al naibii de stresante, mai ales atunci cînd îți aduc în plisc un copil pe care nu l-ai plănuit. Deci, la dracul cu ele! Să cînte la alte mese, dacă poți numi cîntat sunetele oribile pe care le scot struții ăștia anorexici.

sursa foto: digi24.ro

Subiectul a polarizat opinia publică, formînd două tabere ce se uită una la cealaltă cu o superioritate amestecată cu milă.

Unii oameni au deplîns soarta bietei înaripate și i-au scris mesaje agramate ca să-i fie mai ușor să-și găsească noul cuib. Totuși, e puțin naiv să presupui că berzele ar ști despre care dintre ele e vorba, din moment ce nu ai scris niciunde numele berzei căreia îi este destinat mesajul. Dacă toate berzele care văd anunțul vor crede că li s-a ‘realocat‘ cuibul? Intenția e bună, dar mai trebuie lucrat la execuție. Soluții există, căutațile!

Alți oameni au deplîns risipa de resurse pe care a implicat-o mutarea cuibului, fără să ia în considerare necazul omului care a trebuit să suporte ani de-a rîndul cacofonia vecinului său clandestin. Putea fi mai rău, puteau să încerce să mute cuibul cu tot cu stîlp, ca să nu-i strice berzei feng shui-ul, caz în care operațiunea ar fi fost de zeci de ori mai costisitoare.

Dac-o fi bine sau nu că un ministru a trebuit să dea ordin ca o barză să-și mute catrafusele pe alt stîlp, cine poate spune? Cert e că s-a creat un precedent. Și aici intervine cerința mea. Aș vrea să mut și eu o barză care-mi perturbă în mod constant liniștea. De fapt, cred că e un bărzoi, că ăștia fac de obicei atîta zgomot cînd redecorează, berzele doar schimbă draperiile și lămpile și rearanjează puțin mobila.

Bărzoiul locuiește cu doua etaje mai jos și, de cîteva zile încoace, bate într-una cu barosul în pereți, de mi se cutremură și sufletul în piept. Comportamentul acesta de burghez, adică de om care folosește foarte des burghiul, găurind tot ce prinde cu mașinăriile lui gălăgioase, e teribil de supărător și aș vrea să înceteze.

Se poate să dați și dumneavoastră un ordin prin care bărzoiul de la etajul doi să trebuiască să se mute? Să-mi spuneți doar dacă pot să vă ajut în vreun fel, aș face orice numai ca să-mi recapăt liniștea cuibului meu.

Vă salut cu stimă și respect,
Iuliu Scatiu
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.