Dobby Talk: Nici ghemotronsul nu mai e ce-a fost

Feeling disappointed. Am așteptat aproape 14 ani pentru ultimul sezon de ghemotrons și, după două episoade în care nu s-a întâmplat nimic în afară de un sex dezamăgitor și niște replici pasiv-agresive între două influencere, iată că bătălia cu zombi de gheață a fost un nimic mai mare decât ăla din fruntea pesedeului.

În primul rând, rezistența umană a fost winterfelită mult prea ușor de hoardele de nemorți. Eroare de strategie, părerea mea. Dothrakii s-au aruncat direct în ghearele nopții și au pierit instant, chiar dacă vrăjitoarea roșie le-a aprins fiecăruia, creștinește, câte o lumânare la vii.

Oamenii nordului ar fi trebuit să pună niște obstacole în drum și să dea cu sticla de dragon doar în hoitașii care treceau de țepi și foc, în loc să o dea parte în parte, sportiv, viii cu morții. Și, eventual, să arunce cu pietre în ei așa cum mă latră pe mine potăile din cartier, de după gard.

În al doilea rând, s-a murit prea puțin. Nu poți să construiești o amenințare supranaturală și cvasiomnipotentă timp de șapte sezoane și apoi să pierzi în lupta cu ea doar un paznic al zidului, o prepuberă, un tip cu paloș de foc și un bodyguard amorezat. Cum coada mea a supraviețuit grasu’ ăla de Tarly în ploaia de morțișori? Aveau white oagării ordin să nu omoare personaje ale căror actori nu-și îndepliniseră toate obligațiile contractuale?

Înțeleg ce au vrut să facă. Au creat confuzie cu întuneric și montaj rapid ca să nu o vezi pe fățarnica aia mică cum se strecoară să-l înțepe pe regele morții. Creatorii ghemotronsului și-au făcut un obicei din a înșela așteptările privitorilor, de aia l-au omorât pe Ned în primul sezon și de aia au făcut un episod slab când toată lumea se aștepta la unul bun. Și de aia Jon Snow a fost mai inutil decât picioarele lui Bran, cu tot cu dragonul lui.

Ce e mort nu mai poate muri, de aia nu i-a păsat nimănui de Theon. Personajul era consumat deja. Numa’ zic.

Personal, aș fi întrerupt jocul de țară, țară, vrem ostași morți și aș fi arătat niște cadre cu Cersei făcând sex din obligație cu Euroi ăla, doar pentru a sublinia ideea că la toți le este greu, dar nu la toți la fel. Și l-aș fi pus și pe pitic să se bată cu niște scheleți în criptă, pentru că e amuzant când piticii fac chestii, orice fel de chestii. Și aș fi omorât-o pe Brienne, pentru că a avut parte deja de un final fericit episodul trecut. Și l-aș fi omorât și pe Podrick, pentru că și-a cântat cântecul de lebădă episodul trecut. Și l-aș fi omorât și pe Thormund, pentru că n-aș fi știut ce altceva să fac cu el și pentru că nu poți întrece povestea cu el sugând țâtă de la o uriașă pe care a violat-o în somn. Și l-aș fi omorât și pe Grey Worm, pentru că Missandei merită un partener care să o satisfacă cum se cuvine. Cu puța. Și aș mai fi omorât vreo câțiva, doar așa, de-al dracului, pentru că și ei au omorât lupii ăia frumoși pentru care m-am apucat eu de serial.

Cumva, aici am vrut să ajung. Ghemotronul nu mai e ce-a fost pentru că nu mai sunt lupi în el. Asta m-a prins la început și asta am vrut să văd. Lupi imenși, lupi frumoși, lupi ireal de sexi. Sunt un câine simplu, văd un lup cu blana pufoasă, dau un like. Fără lupi, ghemotronsul nu mai e ce-a fost.

Semnat: Dobby Dobbyczky al III-lea, zis și Dobberyn Martell, prințul patruped

One thought on “Dobby Talk: Nici ghemotronsul nu mai e ce-a fost

 1. Zozo

  Missandei moare ca dovada ca in orice bătălie care urma, vor muri oameni nevinovați, sau cei folosiți pentru tactici de război si cruzime.
  Gray Worm devine răzbunător si ucide tot in cale fiindcă înțelege, odată ce oamenii sunt liberi de o autoritate anume, cauta alta, sau înființează ei una noua si vor încalcă din nou regulile, uitând de unde au plecat, sau ce lupte “au supraviețuit”, si datorita cui.
  Dragon Queen visează sa făurească ceea ce a visat toată viata, dragoni, ordine si o lume mai frumoasa, care o va iubi…
  Ei toti sunt in viata datorita dragonului, dar tot el (dragonul) este martor cand muritorul de rand se lupta in continuare, dupa haos… toti mai monștrii decat night king itself
  Serialul se termina la masa adunării, pentru noi politici, singura diferența este ca Three Eye raven este mai exaltat in realizare personala si nu cauta nimic, nicio porție din lumea pamânteasca… poate un lucru bun, o poveste on the chaos ladder.

  Nu toti sunt in viata datorita reginei? Intr-un fel Three Eye raven este singurul care ar înțelege de ce totul a căzut like snow flakes where should have fallen.
  Jon nu ar fi trebuit s-o ucida pe regina, fiindcă in mileniile lor, a oamenilor, numai dragonii au adus speranța, not the free folk, not the herd… deci cine ar avea puterea cea mai mare, ar lua din nou deciziile aspre, dar fara speranta si dragoni.

  Tot sunt in viata datorita Dragonilor, iar dragonii au fost pierduți si uitati, in timp ce politicile oamenilor au continuat in the world of GOT.
  Penibil… Jon Snow a fost penibil si idiot cat pentru doua vieti… Il inteleg intr-un fel fiindca Dany a ucis un oras intreg, dar trebuia sa invete ca Dany nu era rea, iar prin frica, sau iubire, ar fii cucerit regatul, asa cum Night king a unit toate popoarele la un loc, ca sa învingă raul.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.