Din cauza mediului economic instabil, cămătarii au crescut și ei dobânzile

Vești proaste pentru românii care au credite luate de la cămătari. Din cauza instabilității economice resimțite în ultima perioadă de mediul de afaceri murdare, asociațiile de cămătari au decis să-și majoreze dobânda la împrumuturi cu aproximativ douăzeci de procente.

De asemenea, cămătarii au crescut semnificativ și dobânzile care se rambursează sub formă de favoruri, fiind acum necesare favoruri mai mari și mai multe pentru acoperirea datoriilor morale față de cămătari.

Pe fondul unei neliniști provocate de modul prin care operatorii din zona politică au afectat piața, optând pentru tunuri executate din pix de parlamentar, în defavoarea jafurilor clasice, cămătarii din țară, precum și cei ce lucrează în diaspora, au decis să-și mărească dobânzile, de frică să nu rămână pe locurile codașe pe bursa infractorilor.

“E foarte greu să fii un infractor cinstit în ziua de azi. Politicienii îți iau efectiv pâinea de la gură, fiind mult mai eficienți în furturi, delapidări, evaziuni și jecmăneli. Problema e că fiecare fură pentru el și dezorganizarea asta face imposibile predicțiile. Aproape că nu se mai rentează să fii infractor. Mă gândesc serios să-mi găsesc un job în IT” a declarat unul dintre cămătarii căruia cifra de aafaceri necurate i-a scăzut dramatic în ultimul trimestru.

Pe lângă dobânzi, cămătarii au majorat și penalitățile pentru întârzieri. Pentru întârzierile de peste o lună, cei care au luat împrumuturi de la cămătari vor trebui să renunțe la două degete, în loc de unul singur, cum era înainte.

Foto: internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.