Despre cum m-a supărat un articol tîmpit de pe cinemagia.ro

Așa cum mulți oameni vorbesc doar ca să se afle în treabă, există sute și mii de bloggeri și pseudo-jurnaliști (ca și mine) care scriu doar ca să se vadă că au făcut ceva. Că oricum omu-i prost și se uită doar la poze și imagini și nu stă nimeni să citească o opinie pertinentă sau o glumă bine încropită sau o comparație abilă sau orice analiză elaborată a oricărui subiect. Și sunt subiecte pe lumea asta cam câte sunt stele pe cer, mai mult sau mai puțin, probabil mai puțin. Așa că atunci când văd că se debitează inepții vizavi de subiecte care provoacă în mine reacții afective de un fel sau altul, mă oftic.
Așa cum m-am ofticat pe o duduie care scrie pe site-ul cinemagia.ro. Nu-i spun numele pentru că nu merită și n-am s-o denigrez eu în mod excesiv (o face singură când recunoaște că n-a înțeles intriga filmului Prometheus). Articolul e aici, vă puteți convinge singuri că tipesa habar n-are cu ce fel de popcorn se mănâncă filmele la care ea a căscat gura ca toanta. Titlul articolului făcut doar de doru’ lelii este “2012: Top trailere mai tari ca filmele” 

captură site cinemagia.ro

Și am fost curios și am dat click ca boul crezînd că cineva care scrie pe un site de specialitate ar putea spune ceva interesant despre filmele care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor în 2012. Vizionând recent The man with the iron fists, eram curios să aflu care filme ar mai fi intrat în aceeași categorie din care face parte și Expendables 2 și am purces să citesc articolul cu cea mai bună credință. Asta ca să văd că din cele 5 propuneri ale donșoarei (nu zic nimic despre Killing them softly pentru că nu l-am văzut încă) 4 sunt total aiurea.

Pesemne fătuca asta a trecut prin sala de cinema ca lebăda prin apă de nu s-a agățat nici o informație de sinapsele ei și poate spune sincer că trailerul filmului Skyfall e mai bun decât filmul în sine. Asta după ce o întreagă blogosferă cinefilă, eu inclusiv, a spus tocmai contrariul, și anume că ultimul BondJamesBond este printre cele mai solide produse ale francizei. 
La fel și The Dark Knight Rises, concluzia perfectă a uneia din cele mai bune trilogii din toate timpurile. Iar Prometheus și Cosmopolis probabil au derutat-o din cale afară de a ales să se ia de ele. Nu zic, Cronenberg poate fi excesiv de simbolico-alegoric și ultimul său film pare o mostră diluată a potențialului său, iar Prometheus provoacă mai multe întrebări decât lămurește, dar sunt totuși cele două sunt printre cele mai bune filme ale anului.

Asta ca să nu mai zic că a compara filmul cu trailerul lui e ca și cum ai compara partida de sex cu unul din pupicii din timpul preludiului. Și nu mai zic nici că a face un top cu 5 propuneri cînd ai la dispoziție un an întreg de producții este indicativ al unei gândiri limitate. Este aproape evident că majoritatea articolelor de pe cinemagia ar putea la fel de bine să poarte numele Uite niște poze și clipuri colorate din filme, pentru că n-au nici o legătură cu nimic din ceea ce înseamnă lumea cinema-ului. Am zis!
. .
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.