Despre clona lui Cristi Minculescu

Poza acesta și încă una aici

Sunt mai bine de 5 ani de când excepționalul Cristi Minculescu s-a retras din activitate pentru a lăsa locul său din trupa Iris semi-clonei sale biomecanice, Ghul.

În momentul în care acordurile piesei Baby au ajuns în raza de acțiune a radiPodurilor planetei Gwir din galaxia NGC 2770, asta fiind cu mai mult de 10 ani în urmă, întreaga populație a acesteia a intrat într-o frenezie nemaiîntîlnită, fiind complet extaziată la auzul vocii cantautorului romîn. S-a sistat orice fel de activitate, orice fel de muncă de către nativii planetei, fiecare din ei preocupat să prindă din eter o variantă cît mai bună calitativ a pieselor trupei Iris. Ziua de naștere a lui Cristi a fost declarată sărbătoare mondială, ceea ce în sistemul lor s-a tradus la mai bine de 4 zile de nelucru.

Fiind niște ființe cu un simț foarte dezvoltat al auzului, gwirinienii au fost total copleșiti de talentele muzicale ale rockerului, scufundîndu-se în liniile melodice ale pieselor trupei Iris ore la rînd, fumînd iarbă și contemplîndu-și nimicnicia. A scăzut dramatic productivitatea muncii în toate domeniile, pe fondul unui nivel foarte ridicat al absenteismului nemotivat.

Fenomenul a luat o asemenea amploare încît patronatele au făcut presiuni la nivel politic-administrativ pentru a se aduce pe planetă vocea respectivă cît mai curînd, indiferent de costuri sau de durată, în ideea că în schimbul unei experiențe reale, a trăirii pe proprii solzi a unor concerte ale trupei Iris, lucrătorii se vor întoarce la posturile lor.

Consiliul suprem al planetei Gwir a propus atunci un plan prin care cîntărețul romîn urma să fie înlocuit de o variantă biomecanică, operată de un gwirinian ascuns în abdomenul clonei, iar Cristi ar fi fost teleportat pe planeta lor, pentru a susține concerte în mod repetat și pentru a fi venerat ca un zeu. Cristi Minculescu a fost de acord cu transferul, ademenit de tehnologia superioară a gwirinienilor, de beneficiile financiare și de promisiunea că pe noua planetă va fi încoronat oficial cu rangul de Rockstar Intergalactic, clasa A. Singura lui condiție a fost aceea ca atunci cînd nu va mai fi, să ne amintim, că o fost odată Iris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.