Despre cărțile de dezvoltare personală

Tot mai multe librării acordă un raion întreg cărților de dezvoltare personală, genul de cărți care te învață cum să-ți faci prieteni în 7 pași ușori sau cum să te prefaci că-ți pasă despre ce zice șeful sau cum să fii un vânzător atât de bun încât să poți vinde editoriale economice ziarului Click. 
Părerea unanimă a redacției acestui blog e că mai toate cărțile din secțiunea respectivă, cărți care încep cu titluri gen Cum să…, sunt o imensă risipă de hârtie. Mai mult, un răspuns simplu la majoritatea chestiunilor pe care așa-zisele cărți vor să le rezolve în sute de pagini ar fi pur și simplu Nu fii prost
Cum să te adaptezi la schimbare? Nu fii bătut în cap. Cum să te vindeci după o relație eșuată? Nu fii un idiot complet. Cum să ai un stil de viață cât mai zen? Încearcă să nu fii un dobitoc ignorant. După cum vedeți, toate răspunsurile sunt variații pe aceeași temă.

În mod de-a dreptul profetic, mai sus am schițat câteva propuneri pentru viitoare bestsellere, ca dovadă a faptului că oricine poate scrie astfel de cărți. Titlul fiind partea cea mai grea, urmează doar să dezvolt una din idei în vreo 150 de pagini bine aerisite, după care mai trebuie doar să mă hotărăsc pe ce-mi cheltui grămezile de bani încasate de la toți naivii.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.