Designerii japonezi lansează colecția de primăvară – iarnă nucleară

Designerii vestimentari sunt mereu pe primul val al inovației când vine vorba de îmbrăcăminte. Ei sunt tot timpul atenți la ceea ce se cere pe piață, la ce se poartă acum și ce s-a purtat în trecut, ei lansează trenduri și tendințe.


Ca urmare a scurgerilor radioactive din Fukushima precum și a prăpădului general din acea zonă, designerii japonezi Kenzo și Issey Miyake își vor lansa la începutul săptămânii viitoare colecțiile de primăvară – iarnă nucleară. Lansarea nu era programată dar designerii au profitat de ocazie pentru a veni în întâmpinarea consumatorilor de fashion cu noi articole vestimentare.

Se pare că anul acesta plumbul este noul negru, izmenele de plumb fiind practic indispensabile celor cu intenții de procreere în viitor. Ansamblele vestimentare sunt extrem de ușor accesorizabile cu măști de gaze roz, centuri utilitare (cu suport pentru solnițe și spray-uri împotriva insectelor uriașe pe cale de apariție), umbrele împotriva ploilor acide și cizme de gumă cu modele colorate. Nu ar trebui să lipsească din dotare nici capsulele cu cianură sau pistoalele, pentru un sfârșit rapid, fără complicații.
“Oamenii chiar ar trebui să ia serios în considerare noile veștminte pentru iarna nucleară” declară designerul Kenzo pentru Mediafax. “Am văzut oameni cu fața acoperită cu măști albe de tifon. E o mare greșeală, albul nu se mai poartă de câțiva ani. Pe deasupra, sunt la fel de utile cum sunt rugăciunile ca metodă contraceptivă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.