Dan Dictatorinescu și Partidul Poporului

dandiacotevefobie = frica de a nu ajunge să trăiești într-un viitor în care Dan Diaconescu are vreo funcție de conducere în aparatul de stat;

Cam acesta a fost sentimentul pe care nu m-am putut stăpâni să nu-l generez atunci când am citit, în poza alăturată mai jos, poză văzută pe peretele Facebookului și copiată numaidecât, cele 20 de puncte ale Partidului Poporului Dan Diaconescu. Adică poporul se numește Dan Diaconescu, într-o accepțiune similară cu l’état, c’est moi,  sau cum vine asta? Oricum ar fi, nu e de bine.

Dan Diavolescu, viitor președinte.
Be afraid, be very afraid

Partidul poprostului, pardon poporului, arată tot mai zdravăn în sondaje, lucru chiar mai înfiorător decât finalul apoteotic al calendarului mayaș. Pentru că omul sărman, simplu, bleg, se regăsește din ce în ce mai puternic în soluțiile propuse de PPDD. În jur de 12% din electorat se identifică profund cu băiatul acela frumușel și simțit, care este unul de-al lor, și care, la o adică, poate să ia elicopterul personal până la Rolls Royce atunci când i se strică yachtul. Așa cum face tăt omu’ la anaghie.

Programul său politic, scris în grabă pe genunchi în timp ce muta pentru a mia oară rămășițele pămânești ale Elodiei, într-un ritual sub clar de lună plină, pare a fi plăsmuirea retardă a unui cro-magnon ce a absolvit științe politice la Spiru Haret, secția prin corespondență pe bază de semnale fumigene. Viziunea lui politică are toată claritatea extorsiunii al unui degajament al unei construcții de… într-o apă. Am să iau la depăducheat toate punctele programului, de parcă ar fi cine știe ce provocare să-i destram castelul de cărți. Nu se știe niciodată, poate convertesc vreun indecis și fac lumii un serviciu. Țineți-vă bine de nas, îi dăm drumul:

pct.120.000 de euro pentru fiecare român care-și deschide o afacere. Adică se dau ajutoare exact celor care au deja bani să deschidă o afacere (nu-i ieftin să fii șef), neglijându-se fix amărăștenii ăia care cască gura la lozincile lui populiste și-i inghit inepțiile patriotarde.

pct.2 – mărirea tuturor salariilor și pensiilor. Dacă se măresc toate cu aceeași sumă, e ca și cum nu s-ar mări nimic, dar se produce inflație. Dacă se măresc toate cu același procent, mai rău a făcut, crește inechitatea socială.

pct.3 – anularea tuturor taxelor și impozitelor actuale. Bugetul statului poate fi suplimentat din averea lui personală, măcar o vreme.


pct.4-7 – impozit unic, confiscare averi ilicite, tribunal al poporului și TVA de 10%. În traducere liberă, două din propuneri scutesc bugetul de o mare parte din veniturile sale și celelalte două doresc instaurarea unui sistem legislativ semi-barbaric


pct.8 – interzicerea subvenționării partidelor politice. No comment, ar putea să aibă ceva aici…


pct.9 – eliminarea salariilor pentru parlamentari, miniștri ( cu un singur ‘i’, băi loază, nu ca în poză), primul ministru și președinte.  Deci după ce se descotorosește de toți corupții și pune la conducere doar oameni faini, capabili și pricepuți, se așteaptă ca ei să fie voluntari în slujba societății multilateral dezvoltate. Nobile idealuri! Semeț viitor!


pct.10 – evacuarea demnitarilor din palatul parlamentului, palatul victoria și palatul cotroceni. Dar de linșat putem să-i linșăm? Te rugăăăăăăm. Te rugăm frumos de tot cu zahăr și frișcă deasupra și un masaj cu happy end. Lasă-ne să-i linșăm… Am fost așa cuminți în ultima vreme.


pct11 – înființarea companiei naționale “averea poporului”. șeful acestei companii va fi ales de popor. Măi Dănuț, cuvântul “colectivizare” îți spune ceva? Ar trebui, că doar ești cărunt, chiar dacă ai o față de prepuber. Și ești chiar palid pentru un țigănuș. Ești ok? Papi tot? Las-o mai ușor cu lucrul că te surmenezi, maică.


pct.12 – “averea poporului” va distribui dividende egale lunare către toți cetățenii. Deci Colectivizare S.A. va da dividende fiecăruia după nevoi… interesant. Ia-te de urechi și treci la colț.


pct.13 – statul va cumpăra pământul nelucrat și va investi masiv în agricultura bio.  Foarte bună idee. Mao Zedong a avut una similară amu juma’ de secol, era despre câmpuri de orez nesfârșite și hrană din belșug. Pentru a citi despre succesul său, caută pe Wikipedia articolul cu numele Great Chinese Famine. La noi ar putea da rezultate mai bune, pentru că e bio, ce dracu.


pct.14 – simplii cetățeni vor deveni jurați în instanțe, alături de judecător. Exact cum a văzut el în filmele americane. Ce, noi suntem mai fraieri?


pct.15 – introducerea răspunderii materiale pentru judecătorii și procurorii care greșesc. Aici s-ar putea să aibă mare dreptate. Poate e doar o scăpare, poate nu. Dar știu că și o veveriță oarbă mai nimerește câteodată scorbura.


pct.16 – cetățenii nu vor mai plăti rate la bănci timp de 12 luni. Are you fucking kidding me? De ce numai ratele la bănci? Eu n-aș plăti nici gazul, nici curentul, nici abonamentul la telefon, nici cursurile de salsa, biletele de troleu sau pâinea mică, feliată. Și vreau wi-fi gratis peste tot, chiar și în spatele blocului.

pct.17 – interzicerea arestului preventiv (și a cătușelor), cu excepția faptelor violente. Pun pariu că fie a avut în trecut o experiență neplăcută cu cătușele, fie vrea să-și asigure dinainte o rută de evadare, pentru că știe el exact de ce o să aibe nevoie să evadeze, poate chiar cu elicopterul 


pct.18 – firmele nu vor putea fi controlate decât o dată pe an. Și dacă se poate, să fie anunțate și din timp, ca să poată să-și pună ordine în toate cele.


pct.19 – statul va construi 200.000 de locuințe, care vor fi închiriate celor săraci. Adică vor fi date ieftin de tot. Statul acesta ori e prost, ori are de gând să funcționeze în pierdere. Cu așa idei grozave, cum pula calului și-a făcut Dan Diaconescu avere de peste 20 de milioane de euro? Că mă și enervez și-mi mânc diploma de licențiat în economie.


pct20 – interzicerea taxei pe radio-tv. Bună asta. A salvat întreg programul taman pe final. Ce emoții am mai avut. Bravo Dănuț! Contează pe votul meu. Vorbesc serios.

One thought on “Dan Dictatorinescu și Partidul Poporului

 1. 0gar

  pct. 21 dizolvarea Parlamentului, desfiintarea primariilor, a administratiilor de proprietari si a prefecturilor. Se vor desfiinta judetele, regiunile si granitele tarii, forma de administrare va fi una de tip tribal, asemanatoare cu matriarhatul cu deosebirea ca femeile nu vor detine insa Puterea ci vor fi considerate ca niste marfuri obisnuite ce pot fi oricand vandute sau cumparate (vezi pct.30).

  pct.22
  desfiintarea televiziunilor de stat si a televiziunilor private, toti sunetistii si cameramanii vor lucra la OTV. Prezentatorii acestor televiziuni vor pleca inapoi in tarile de unde au venit sau se pot face vanzatori ambulanti de ziare (la alegere). Presa scrisa va fi reprezentata doar printr-un singur cotidian intitulat ”Adevaraciunea”.

  pct.23
  desfiintarea scolilor, creselor, gradinitelor, universitatilor, liceelor, conservatoarelor, scolilor de meserii si a academiilor. Instruirea si educarea tineretului se va face pe ogoarele si santierele patriei

  pct.24
  nationalizarea fermelor agricole, a crescatoriilor de pasari, fabricilor, atelierelor, spalatoriilor auto si a uzinelor de autovehicule. Toti angajatii vor lucra la Stat, dupa re-calificarea fortata a acestora. De exemplu cei care lucrau in industria alimentara vor lucra in industria extractiva si de minerit iar cei din I.T. vor lucra la spatii verzi. Daca vor apare lipsuri de personal, acestea se vor completa cu tineret de la pct.23

  pct.25
  desfiintarea Armatei, a Marinei si a Aviatiei. Va fi foarte usor de facut pct.25 pentru ca deja au fost reduse la minim efectivele militare romanesti iar cele cateva batalioane ramase vor fi decimate, in timp, prin Afganistan.

  pct.26
  inchiderea dispensarelor, a cabinetelor medicale, a spitalelor si evacuarea pacientilor. Doctorii, asistentele si infirmierii vor fi declarati ”persona-non-grata”, asta e ceva in latina, ce dracu’ o fi insemnand si asta… Pacientii bolnavi psihic vor fi in schimb venerati si respectati de toata lumea. Consultatiile vor fi effectuate numai de catre vraci si de shamani, in direct, la postul de televiziune de la pct.22

  pct.27
  desfiintarea Sectiilor de Politie, a judecatoriilor si a tribunalelor, a puscariilor si a jandarmeriilor. Toti detinutii vor fi eliberati. Viitoarele procese penale se vor difuza in direct, la postul de televiziune de la pct.22. Verdictele vor fi date votand DA sau NU de catre telespectatori, care vor suna la numerele afisate pe ecran.

  pct.28
  inchiderea Sectiilor de pompieri. Stingatoarele de incendiu vor fi declarate ilegale. Toate incendiile, inundatiile si alte catastrofe naturale vor fi difuzate in direct, la postul de televiziune de la pct.22

  pct.29
  demolarea bisericilor (pct.29 a mai fost facut o data, dar n-a mers, acum sunt mai multe ca inainte), inchiderea manastirilor, a lacaselor de cult si a chiliior. Religia se va inlocui cu cultul personalitatii si toata lumea se va inchina Conducatorului Iubit. Se vor transmite in direct manifestatiile de pe stadioane la televiziunea de la pct.22

  pct.30
  desfiintarea monedei de schimb, interzicerea cardurilor, demolarea Bancilor, a Bursei de Marfuri, a pietei de legume si fructe, a super-marketurilor si a buticurilor de la parterul blocurilor. Comertul se va realiza numai prin troc, astfel unu’ care vrea sa cumpere un pachet de tigari va plati cu un PET de bere sau cu o femeie, in functie de viciile pe care le are vanzatorul de tutun.

  pct.31
  interzicerea totala si cu desavarsire a transportului public sau cu autovehiculele personale. Cetatenii vor fi legati de glie. Astfel Conducatorul Iubit se va putea deplasa linistit cu limuzina fara sa mai ramana blocat in trafic, sa navigheze cu yachtul personal pe Herastrau fara sa mai fie jenat de celelalte paturi sociale care pedaleaza cu hidrobicicletele si sa zboare cu avionul personal fara sa mai astepte pana cand decoleaza cursele aeriene low-cost.

  pct.32
  demolarea Bucurestiului, aducerea terenului la starea initiala (asa cum a fost inainte de construirea stanei de oi a lui Bucur) si mutarea Capitalei la Caracal.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.