Cu cine ține, de fapt, vremea?

Se întâmplă uneori ca vremea să țină cu schiorii și să le ofere zăpadă înainte de vacanța de Crăciun. Se întâmplă alteori să țină cu grătaragii care vor să se relaxeze la iarbă verde la final de săptămână, oferindu-le soare de plin și nori mai puțin. Se vorbește mult și bine despre cei cu care ține sau nu ține vremea.

De multe ori, vremea poate avea motivații inscrutabile, coborând cantități record de apă peste Festivalul Electric Castle, de exemplu, sau abținându-se complet de la precepitații exact atunci când e nevoie de apă mai multă pentru culturi. E foarte greu să știi ce-i trece prin cap vremii când dă cu ninsoare de Paște și caniculă în octombrie.

Dorind să descopăr care sunt preferințele vremii față de diverse grupuri de oameni, de ce ține cu unii oameni și cu alții nu, am aflat, de la o sursă din cadrul Institutului Național de Meteorologie și Hidrologie, următoarele: vremea nu ține cu cei care vor să meargă de 1 Mai în cluburi de fițe de pe litoral, așa cum nu ține nici cu cei care aglomerează Vama pentru că așa li se pare lor că își manifestă rebeliunea și nonconformismul, făcând exact ce-au făcut alții înaintea lor.

Vremea ține cu cei ce iubesc natura, dar îi disprețuiește cu patimă pe cei ce ies în natură și fac concurență norilor de pe cer cu nori de fum de mici. Vremea, la fel ca Dumnezeu, îi ajută pe cei ce se ajută singuri. Îi apără de ploaie pe cei ce au deja umbrele la ei și le dă umbră celor ce-și protejează pielea cu cremă cu factor de protecție solară ridicat. E mai bine să previi decât să tratezi, e de părere vremea.

În schimb, vremea îi urăște, efectiv, pe cei meteosensibili, că prea caută să dea vina pe ea pentru slăbiciunile și neajunsurile lor. Vremea ține cu Steaua de când era mică, dar numai atunci când Steaua câștigă. În rest, ține cu Barcelona, la fel ca majoritatea arbitrilor. Vremea crede că Messi e cel mai bun jucător de fotbal din toate timpurile, dar că și Cristiano Ronaldo are meritele lui.

Vremea ține tot timpul cu Simona Halep, chiar dacă i se pare că, uneori, românca nu are cea mai bună atitudine. Despre Ilie Năstase vremea nu vrea să emită păreri, pentru că l-a văzut jucând în vremurile lui bune și consideră că ce-i al lui e al lui, chiar dacă uneori îi mai scapă și câte o prostioară pe gură. Vremea ține cu Iohannis și ar vrea să poată să-l ajute pe acesta să prindă un nou mandat, dar e greu să găsească o soluție care să-l ajute pe robotul prezidențial.

Vremea nu ține cu chinezul care participă la Românii au Talent, fiind supărată pe întreaga Chină, a cărei poluare cu dioxid de carbon și alte otrăvuri industriale a planetei o provoacă să aibă accese de extremism din ce în ce mai dese.

În general, vremea ține cu cei slabi, ceea ce pare puțin ciudat, pentru că la cât de slabi sunt românii în majoritatea domeniilor, ar trebui să fie numai soare și cer senin deasupra patriei, de să ți se facă dor de vânt și de furtună.

Despre ce urmează în această vară n-am putut afla nimic.

Le vom trăi, presupun, toate la – și cu – vremea lor.

Foto: internet

One thought on “Cu cine ține, de fapt, vremea?

  1. Sorin

    Nu știu cine e chinezul care participă la “Românii au talent” pentru că nu urmăresc, dar, vorba ta, dacă sîntem slabi în toate domeniile, ne merităm și aici un chinez cîstigător !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.