Cu ce atitudine trebuie să ieșim în stradă?

Ieșitul ăsta în stradă are un singur scop, să trimită un semnal tuturor, dar mai ales clasei politice, că nu mai merge așa, că ceva trebuie schimbat, îmbunătățit, că ceva trebuie reparat, readus la normal, optimizat. Schimbarea trebuie să pornească de la noi, ăștia care nu aruncăm gunoaie pe jos, uneori chiar lîngă pubelă, ăștia care stăm la cozi, deși cunoaștem pe cineva care ne-ar putea băga în față, ăstia care ne încăpățînăm să fim corecți și civilizați, ăștia care ne respectăm întotdeauna obligațiile, oricare ar fi ele, ăștia puțini.

Efectul de bulgăre a funcționat pînă acum, dar a fost un bulgăre de căcat, la care fiecare și-a adugat dejecțiile prin nepăsare, neimplicare, miserupism, corupție, furt și ignoranță, nu neapărat în ordinea asta. Se poate și invers. Vreau să cred că se poate!

Așa că atunci cînd ieșim în stradă, asta trebuie să le cerem politicienilor: să-și facă treaba! E atît de simplu. Să nu vină la noi să le dăm instrucțiuni, că dacă nu sînt în stare să întrețină singuri democrația e clar că nu au ce căuta în acel post. Prin tăcere, prin lozinci, prin fiecare acțiune a noastră, asta trebuie să le transmitem:

Fă-ți, dracului, treaba pentru care te-am angajat! Atît! Eu te-am pus acolo, eu te dau jos. E atît de simplu, politicianule! Lasă dracului consultațiile și descurcă-te singur, că nu pot să te țin de mînă la jobul tău, îmi ocupă al meu destul timp și nervi și efort. Vino cu idei proprii și dacă vezi că nu-s pe placul meu, vino cu altele. Inspiră-te de la alții, de la canadieni, de exemplu, în privința asta plagiatul e ok. 

Cum să-ți explic eu ca să înțelegi? Imaginează-ți că ești un pizzer. Tocmai mi-ai servit o pizză arsă, care-mi stă în gît și mă sufocă și-mi stoarce lacrimi de frustrare. Ce vrei acum? Să te ajut eu să faci alta, mai digerabilă? Păi, dacă ești atît de incompetent, ieși naibii afară din bucătărie și lasă pe altul care se pricepe! Asta trebuie să înțelegi: eu nu lucrez pentru tine, tu lucrezi pentru mine. Treci la lucru!

poza e luată din galeria celor de la Hotnews

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.