Csibi Barna vandalizează ambasada României din Covasna

Csibi Barna, un fel de Che Guevarra
al Ținutului Secoiesc

La doar câteva luni după “acțiunea de informare istorică” a lui Csibi Barna, petrecută într-o zi de marți la Miercurea Ciuc, un nou scandal a ieșit la iveală când s-a descoperit că domnul Barna a fost responsabilul vandalizării clădirii ambasadei României din Covasna. Clădirea a fost atacată la orele timpurii ale dimineții, profitându-se de faptul că paznicii erau într-o pauză de ceai fierbinte și kürtőskalács.

Deși Csibi și-a lăsat numele pe aproape pe toți pereții ambasadei și este cunoscut ca un radical ce neagă supremația statului de drept român în Ardeal, iar poliția l-a găsit în apartamentul lui înconjurat de doze de spray cu vopsea și murdar pe mâini, nu au putut fi formulate acuzații concrete împotriva lui. Purtătorul de cuvânt al Poliției din Covasna a declarat sincer că “Nem tudom”, în accepțiunea unanimă ca secui pe cui se scoate.

Fapta lui face parte dintr-o lungă serie de acțiuni de conștientizare a publicului cu privire la istoria alternativă a României și de promovare a teoriei statului fondat de Attila. Vandalizarea ambasadei române din Covasna vine ca un răspuns prompt, deși puțin tardiv, la vandalizarea ambasadei Ungariei din București – eveniment petrecut la începutul anului curent.
Printre sloganurile scrise pe pereții ambasadei de bloggerul activist, lider al grupării separatiste Garda secuiască,  se numără: “Attila was here first”, “Avram Iancu sucks”, “Csibi – președinte în Secuia Secuimia”, “Forza secuimea” și chiar “Bosz meg Boc” lozincă față de care nimeni nu a găsit absolut nimic de obiectat.

Poza e de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.