Cracul dezbrăcat sabia îl taie

Dacă Ziua fără pantaloni la metrou s-ar fi organizat într-una din lunile de vară, nimeni n-ar fi observat diferența și nu s-ar fi inflamat atîtea spirite. Se pare că e absolut ok să-ți duci copiii pe o plajă unde jumătate din femei au areolele scoase la aerisit și niște bikini prin care poți ghici foarte ușor degetul de cămilă și majoritatea bărbaților au speedo-ul atît de strîmt că le poți număra venele de pe mutalău, dar nu e deloc ok să riști ca aceiași copii să vadă același lucru într-un metrou. Pentru că… motive.

poza aferentă articolului despre eveniment de pe metropotam.ro

Asta deși, din ce am văzut eu în poză de alături cît și în filmulețul de aici, lenjeria intimă a participanților, mai decentă decît costumele de baie amintite anterior, e acoperită în mare parte de hainele de iarnă. Și nici nu-i foarte diferită de summerwear-ul minimalist al zilelor noastre, care nu pare să deranjeze pe nimeni. Dar de ce să lăsăm logica să ne știrbească din ipocrizie? Să stea oamenii în curu gol la ei în sufragerie și, dacă vor nuditate, să se uite la Măruță și la Gherghe în orice după-amiază. Sigur vreo Beyonce, Shakiră sau Lady gagă de Romînia o să le arate ce silicoane mișto și-a trîntit.

Reacția celor de la Metrorex cînd au auzit de inițiativa asta, care are o vechime de cel puțin zece ani în țările în care romînilor le-ar plăcea să emigreze atît de mult că și-ar sacrifica un testicul pentru asta, a fost foarte autentică, refuzul îmi imaginez că a fost ceva de genul “Nu putem permite asemenea manifestări vulgare în metrourile noastre, mai dă-vă în pizda mamii vostre de neobrăzați!

S-a ajuns chiar la nivelul în care participanții au fost amenințați că vor lua amendă în caz că-și vor flutura gambele golașe prin vagoanele metroului. Ceea ce nu face decît să asigure o participare mai mare la eveniment, așa, de-al dracului și de ambiție. Sper.

Eu susțin evenimentul de la distanță, adică din Cluj. Probabilitatea ca evenimentul să se repete și în metrourile clujene este mică, mai mică și decît puța de furnică. Dar, dacă tipul acesta de manifestare exhibiționistă ia amploare, poate că o să am ocazia să văd măcar un Naked bike ride și în orașul de sub Feleac. Niște nuditate gratuită n-a omorît pe nimeni.

Singura problemă pe care o întrevăd e că la aceste demonstrații de libertate se dezbracă și mulți oameni pe care nu ți-ai dori să-i vezi vreodată dezbrăcați.

poza e luată de aici, dar dacă căutați “naked bike ride” pe google găsiți și altele în care sînii lăsați să fie de genul feminin

—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.