Conu Nicolicea față cu infracțiunea

– Domnule Nicolicea, mi-ați furat portofelul. Vă rog frumos să-mi dați portofelul înapoi.

– Aveți dovezi? Vorbiți cu gura plină și nu aveți nici o dovadă. Vreau argumente, cu subiect și predicat, că eu am furat portofelul.

– V-am văzut, domnule Nicolicea. V-am văzut cum mi-ați luat portofelul din buzunarul interior al sacoului. Sacoul era pe mine, domnule Nicolicea.

[Deputatul scapă un “bă, prost mai ești” șoptit și își continuă apărarea în tricoul lui bun, ăla de mers în mall]

– Să veniți să-mi demonstrați cu dovezi furtul, că eu știu cum funcționează legea junglei, spune plin de el deputatul.

– Ce dovezi, domnule Nicolicea? V-am văzut și eu și v-au văzut și colegii din platou.

– Să-mi aducă și ei dovezi că portofelul ăsta din mîna mea e furat de la tine. Că mi se pare că ați venit așa pregătit dinainte să mă acuzați că v-am furat portofelul.

– Domnule Nicolicea, eu venisem pregătit să vorbesc de amnistita indirectă și de dezincriminarea prin redefinirea infracțiunii. [către colegul din platou] Pe domnul Nicolicea l-am recunoscut cînd îmi fura portofelul, îl țin minte că a candidat la Severin, parcă.

– Vorbești prostii cu gura plină. Nimic din ce-ai spus nu m-am regăsit. Atenție, “ca candidat” e o cacofonie. Obrăznicătură ce ești! Dă-mi un argument și mai discutăm.

[În monitoare pornește o filmare în care se vede deputatul Nicolicea în timp ce îi fură portofelul lui Moise Guran, deși Moise era într-un alt studio. Moderatorul și încă un martor confirmă că au văzut și ei furtul, dar și că redefinirea infracțiunii echivalează cu o scăpare]

– Legea funcționează și pentru cei care nu-i duce capul, punctează superior domnul Nicolicea, apoi îl întrerupe pe Moise în timp ce acesta explică retroactivitatea legii penale mai favorabile.

– Dar cum rămîne cu portofelul, domnule Nicolicea? încearcă Moise să readucă discuția la subiectul inițial.

– Hai, că ești fraier.

[Moderatorul îl anunță pe deputat că nu mai are ce să caute în emisiunea lui, pentru că a folosit un limbaj de bunic apțiguit care își ceartă nepoții. Serios, ce adult îi spune altui adult că se comportă ca o obrăznicătură?]

– Am să sesizez CNA-ul, băi sicofantule. Eu am venit aicea că m-ați invitat să vin și să fur portofele. Doi la mînă, acolitul dumneavoastră avea o chestie pregătită împotriva mea, ca și cum ar fi știut dinainte subiectul emisiunii și s-a pregătit pentru el. Cred că știa și că aveam să-i fur portofelul.

– Dar a avut argumente foarte bune că i-ați furat portofelul, intervine moderatorul.

– Ei, lasă argumentele. Colegul m-a acuzat de fapte grave, i-ați cerut să producă probe?

– Domnule Nicolicea, Moise a explicat exact cum s-a produs furtul.

– Ba nu!

– Ba da!

– Ba nu!

– Haideți să-l vedem pe Liviu Dragnea.
[După un timp, emisiunea se încheie. Urmează zeci de ani de întuneric pentru România]
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.