Ce filme ar mai putea interzice Coaliția pentru Familie

Pentru că în el apare un personaj secundar homosexual, Coaliția pentru Familie ar dori interzicerea filmului “Frumoasa și bestia”, anunță Hotnews.

Basmul original, cel care a inspirat desenul animat original care a inspirat filmul, e despre o minoră neprihănită care se îndrăgostește de un bizon violent în timp își petrece sindromul Stockholm într-un castel, înconjurată de obiecte de menaj vorbitoare.

Coaliția pentru Familie, care n-a făcut până acum nimic pentru, având inițiative inutile doar împotriva, s-a uitat la film (sper!) și a decis că partea cea mai dăunătoare pentru copii nu e nici bestialitatea, nici sechestrarea de persoane, ci homosexualitatea (care, nota mea, nu face parte din basm, dar face parte din realitatea în care trăim ).

Dragostea forțată de împrejurări dintre o fetiță și un monstru e ok, dar iubirea consimțită dintre doi adulți e câh. Logica imbatabilă a Coaliției pentru Restrângerea Definiției de Familie ar putea fi folosită și pentru interzicerea altor filme. Motivarea cenzurii ar fi anacronică, ilogică și rizibilă în contextul global actual, dar cu siguranță ar fi în ton cu argumentația medievală pe care au folosit-o până acum.

Printre filmele pe care CpF le-ar mai dori interzise s-ar putea număra:

Avatar – pentru că filmul include scene de sex între oameni și na’vi (prin intermediul unui avatar, dar totuși…). Filmul nu s-ar interzice pentru că ar fi greșită ideea de sex cu maimuțe (s-a demonstrat mai devreme că bestialitatea nu-i deranjează pe acești coalizați), ci pentru că e vorba maimuțe albastre, iar ei nu doresc să se creadă că e în regulă să te împreunezi cu cei de altă culoare decât a ta.

Nașul – pentru că filmul e despre un mafiot carismatic, nu despre niște părinți spirituali credincioși care își instruiesc finii în tainele căsătoriei cu ajutorul pildelor sfinte și care dansează în jurul altarului cu coroane de aur pe cap și lumânări supradimensionate în brațe și pupă tot ce le spune popa să pupe.

Moana – pentru că ar putea să-i facă pe cei mici să creadă că este permis să ieși din voia părinților și să pornești în aventuri maritime alături de un zeu hawaiian; ceea ce contravine atât credinței în Unicul Dumnezeu, cât și convingerii că părinții sunt stăpânii absoluți ai copiilor, cu drept de viață și de moarte asupra lor.

Titanic – pentru că arată că o partidă de sex premartial poate fi atât de plăcută și de intensă încât să ți-o amintești toată viața, ba chiar că sexul fără certificat de căsătorie poate să te marcheze într-atât încât să renunți la un diamant cât pumnul unui copil doar de dragul unui futai pasager pe care l-ai consumat în urmă cu 60 de ani cu un tip din etajele sărace ale transoceanicului.

Frozen – pentru că prezintă povestea unei prințese cu superputeri frigorifice, iar singura superputere pe care ar trebui s-o manifeste femeile e cea de a da naștere la pui vii.

Annie – pentru că promovează imaginea unei familii atipice, formate dintr-un patron putred de bogat și o fetiță simpatică adoptată dintr-un orfelinat; or familiile adevărate, tradiționale și cu frică de Dumnezeu sunt formate neapărat din mamă, tată și copii obținuți pe căi naturale, nu cumpărați.

Familia Addams – pentru că nu are un nume mai specific românesc, gen Familia Adamescu.

Tarzan, Cartea Junglei – pentru că idealizează protoptipul unor familii disfuncționale în care copii abandonați sau rătăciți sunt crescuți de animale sălbatice care le oferă dragoste, protecție și încurajare și care nu sunt de părere că este permis să-ți abuzezi odraslele nici măcar cu o palmă peste fund, ocazional.

Harry Potter – pentru că se poate dovedi periculos să susții că un copil fără părinți poate să funcționeze normal în societate, să reușească în viață și carieră și apoi să înfrângă forțele răului cu ajutorul prietenilor și magiei. Nu există magie! Singurul mod în care poți avea succes în viață este cu ajutorul familiei și a rugăciunilor adresate unui Dumneze care a lăsat o virgină însărcinată cu ajutorul unui înger și apoi și-a lăsat fiul să moară în chinuri pe o cruce cu scopul de a ierta păcatele tuturor oamenilor, inclusiv a celor care i-au ucis fiul.

Bruce Allmighty – pentru blasfemie!

Evan Allmighty – pentru că e foarte prost.

Vrăjitorul din OZ – pentru că arată că nu există o ființă atotputernică în spatele cortinei, ci doar un omuleț mic și frustrat care și-a impus voința prin manipulare și înșelăciune, dar și pentru că sugerează faptul că tot ce ne lipsește este în interiorul nostru și nu într-un tărâm miraculos din alte sfere.

Albă ca Zăpada și Cei 7 Pitici – pentru că îi învață pe copii că e firesc să te recăsătorești după ce ți-ai pierdut soția, în loc să te resemnezi pe veci într-o văduvie lipsită de orice bucurie și speranță. Dar și pentru că e super dubios ca o tipă să locuiască într-o casă cu șapte bărbați, indiferent de dimensiunilor lor.

Legături Bolnăvicioase – pentru că Tudor Chirilă e super enervant.

Gravity – pentru că arată cu ajutorul graficii computerizate că Pământul e rotund, când el, de fapt, e plat precum coperta unei Biblii.

Alien – pentru că susține că nu suntem singuri în univers și pentru că ignoră intenționat să menționeze că Dumnezeu a creat miile de miliarde de milarde de stele și planete doar ca să avem noi o priveliște faină când ne uităm spre cer noaptea.

Toate celelalte filme care nu-s Iisus din Nazaret al lui Zeffirelli, Patimile lui Hristos al lui Mel Gibson sau Poziția copilului al lui Călin Peter Netzer..

 

4 thoughts on “Ce filme ar mai putea interzice Coaliția pentru Familie

  1. Mihaela O.

    ”Frumoasa si bestia” e o metafora.
    La fel ca Biblia.

    Parte din ea.
    O alta parte o reprezinta lucrurile reale. Istoria evreilor, de exemplu.

    Daca tu vezi basmul respectiv de la nivelul ”o minora neprihanita se indragosteste de un bizon violent, in timp ce-si petrece sindromul Stockholm intr-un castel, inconjurata de obiecte de menaj vorbitoare”, nu cred ca esti departe de CEI CARE INTELEG LUCRURILE LITERAL, din Biblie.

    Respectiv ”Rai, Iad, Eden, Adam, Eva, mar, sarpe, despartirea apelor cu toiagul, tufisuri de iarba ce i-au vorbit lui Moise” samd.

    Nu prea vad o diferenta intre aceia si tine.
    As zice ca esti cam pe acelasi nivel cu ei.

    Maine-poimaine incepem sa vedem flying spaghetti monster sau spiridusi la capatul curcubeului….

    Unele lucruri reprezinta metafore.

    Metafore pentru nivelurile mai ascunse ale realitatii.

    N.B. Daca intentionezi sa raspunzi acestui comentariu si vrei sa discutam, discutam.
    Daca vei reactiona, nefiind de acord cu ceea ce am spus, si vazand atacuri la persoana acolo unde nu sunt, voi reactiona la randul meu.
    Ceea ce am spus sunt doar observatii. Nu atacuri la persoana.

    Reply
  2. 0gar

    ”Alba ca Zapada” pentru profanare de morminte (piticii i-au zis printului sa lase dracului jos capacul, ca aia e acolo moarta inauntru si pute, dar ala a insistat ca vrea sa o sarute).
    ”Pinocchio” pentru promovare de produse obscene comercializate on-line.
    ”Bambi” intra bineinteles la categoria zoofilie.
    ”Cenusareasa” pentru circulatia pe drumurile publice cu un dovleac neinmatriculat.
    ”Jack si vrejul de fasole” pentru plantare de legume modificate genetic.
    ”Frumoasa din Padurea Adormita” pentru consum de substante interzise si pentru defrisari ilegale.
    ”101 Dalmatieni” pentru cresterea intr-un apartament a animalelor de companie fara obtinerea acordului locatarilor de pe scara.
    ”Mica Sirena” pentru tinuta indecenta si pentru nerespectarea perioadei de prohibitie.
    ”Aladdin” pentru instigare la extremism si radicalizare.
    ”Regele Leu” pentru subminarea increderii in moneda nationala.
    ”Masinute” pentru infiintarea unei societati comerciale care are ca principal activitate inmatricularea autovehiculelor intr-o tara invecinata.
    ”Madagascar” pentru defaimarea unui cunoscut om de afaceri roman care sprijina industria hoteliera din tarile sub-dezvoltate.

    Reply
  3. 0gar

    Coalitia pentru Familie vede paiul din cocktail dar nu observa barna Nadiei Comaneci din ciorba, adica se face ca nu vede opera lui Ion Creanga, acest marchiz de Sade al literaturii romanesti:

    “Soacra cu trei nurori” contine scene de cruzime, este un indrumator pentru comiterea unei crime perfecte.
    ”La scaldat” contine scene nud cu minori (face parte din romanul ”Amintiri din pedofilie”).
    ”La cirese” – furt din proprietatea privata.
    ”Pupaza din tei” – capturarea si comercializarea unei specii ocrotite prin Lege
    ”Capra cu trei iezi” descrie scene de cruzime impotriva animalelor.
    ”Povestea porcului” – zoofilie.
    ”Fata mosului si fata babei” descrie in amanunt abuzul si exploatarea minorilor de catre parinti
    ”Harap Alb” e despre constituirea unui grup infractional organizat
    ”Caprele Irinucai” – distrugere, lovire, tulburarea ordinii si linistii publice
    ”Cinci paini” – nerespectarea regulilor de ambalare, transport si depozitare a produselor alimentare
    ”Ion Roata si Unirea” – participare la un protest neautorizat, ultraj impotriva fortelor de ordine
    ”Povestea povestilor” este o nuvela pornografica, scrisa la betie, de nici Slavici nu putea s-o scrie in asa hal

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.