Clanurile de țigani, prea puțin afectate de fluctuațiile bursiere

Întrega lume s-a panicat zilele acestea după ce scăderea ratingului Statelor Unite ale Americii a făcut mai toți indicii bursieri să coboare mai rapid decât ph-ul din gură după fiercare masă. E o mare dilemă economică internațională care nu poate fi soluționată mestecând guma Orbit.

Una dintre categoriile sociale care a fost prea puțin afectată de zig-zag-ul nebun al burselor este cea a clanurilor de țigani, a căror scepticism față de bunurile virtuale și față de volatilitatea promisiunilor deșarte pe care le implică jocul sorții numit Forex a fost amplu răsplătit acum la începutul lunii lui gustar, ei fiind relativ imuni la capriciile Dow Jones-ului, Nikkei-ului, sau BVB-ului, ba chiar ignoranți față de orice ține de Bloomberg, Wall Street Journal sau Financial Times.

Nostalgici vestiți pentru preferința lor pentru standardul aur, căpeteniile de familii, triburi, clanuri, regate, împărății, etc. s-au ferit și de valutele uncool,  preferând euroii și fiind astfel feriți de devalorizarea neașteptată a francului elvețian și a rublei moscovite. Coroborate cu propensiunea lor pentru cumulul de mașini de lux, imobiliare și puradei, deciziile financiare ale țiganilor par tot mai solide din punct de vedere economic, putând chiar fi imitate la nivel macroeconomic de guvernatorul băncii naționale.

Astfel, în timp ce mai marii bogătași ai lumii și-au văzut mai multe miliarde de dolari evaporându-se în graficele meschine ale bursei, bulibașii de pretutindeni n-au pierdut nici măcar un minut din somnul lor de frumusețe, averile lor fără număr fiind în deplină siguranță.

Poza: Paul Hitter.

———-
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.