Cît de prost e Tăriceanu?

Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, un tip care vrea să-și facă un nume în politică deși e mai mult decît evident că are destule nume, se dă cu fundul de podeaua Senatului de ciudă că ANAF i-a cerut unei firme oarecare – întîmplător, e vorba de Antena 3 Chiar Ea – să-și mute sediul și să cînte, metaforic, la o altă masă. 

Decizia nu-i una tocmai spontană, că era cunoscut de prin vara lui 2014 faptul că sediul televiziunii urma să fie confiscat de autorități pe motiv că domnului profesor Dan Voiculescu nu i-au ieșit prea bine socotelile (ba mai mult, i-a dat cu ditamai minusul de vreo 60 de milioane de euro, cică). Pesemne că nu e profesor de matematică. 
Oricum, din spatele gratiilor mogulul nu poate face multe, eventual să scrie o lucrare științifică cu titlul Antena 3, încotro?.
Eu nu înțeleg de ce se agită Tăriceanul, că pun pariu că n-ar zice nimic dacă ANAF ar vrea să mă dea afară din sediul sereului meu pe motiv că-s dator cu milioarbe de bani la bugetul de stat. Dar Antena 3 e firmă cu statut special, pentru că acolo mai merge din cînd în cînd C.C.A.P.-T. să se audă vorbind și să i se alimenteze iluzia că ar fi cumva relevant. E atît de transparent interesul lui că nu pot decît să trag concluzia că omu-i prost. 
Cît de prost? aud eu că nu mă întreabă nimeni. Pentru nimeni, eu totuși răspund, pentru că pînă și întrebările retorice merită răspunsuri, tot retorice:
– e atît de prost încît n-a învățat nimic din patru divorțuri și s-a mai căsătorit o dată;
– e atît de prost încît crede că frapiera e mașinăria aia care face frappe-uri;
– e atît de prost încît n-are voie să umble cu bani la el;
– e atît de prost încît nu înțelege că anteniștii își pot difuza mizeriile în continuare, la fel de liberi în exprimare, atît că trebuie s-o facă dintr-un alt sediu;
– e atît de prost încît i se pare un abuz cînd o instanță pune în practică o decizie mai veche de un an;
– e atît de prost încît trage de ușile pe care scrie “Împinge”;
– e atît de prost încît dacă-l auzi vorbind îți vine să-l lași să parcheze pe locurile de handicapați;
– e atît de prost încît are impresia că Cioloș îi va susține cauza, cînd adevărul e că Cioloș n-are cum să fie vreodată pe aceeași lungime de undă cu Călin, că el e abia la prima soție;
– e atît de prost încît și-a pierdut virginitatea într-un accident de sanie;
– e atît de prost că nu știe unde se duce soarele noaptea;
– e atît de prost încît nu poate avea un serviciu stabil decît în politică.
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.