Cînd biscuiții sînt mai buni decît sexul

E plină pauza publicitară de reclame cretine, de la cele pentru creme împotriva candidozei și pînă la cele pentru credite care ți se acordă doar pentru că poți să respiri fără ajutorul aparatelor, dar rar mi-a fost dat să văd pe tv ceva mai stupid decît reclama asta la biscuiți. Pe lîngă ea, grimasele lui Arșinel din farmacia Catena sînt parfum de levănțică.
Știu, e greu să stîrnești interesul pentru biscuiți care nu-s Oreo, că biscuiții simpli nu-s altceva decît un fel de nisip dulceag adunat în forme pătrate pe care le mesteci trist cînd n-ai acces la dulciuri sau la mîncare adevărată. Preferabil să se consume cu multă apă, să se umfle în tine. 
Știu că poate fi amuzant să exagerezi calitățile produsului, cînd o faci cu stil și cu ajutorul unor oameni care au mai și ieșit din casă, dar reclama asta e atît de enervantă în naivitatea ei încît nu m-am putut abține să nu-l înjur pe omul care s-a gîndit la ea. Pentru că de ce? Îți spun acum, dar mai întîi să ne uităm încă o dată la ea.
Am impresia că publicitarul / copywriterul care a scris acest scenariu s-a născut direct adult și nu știe cum funcționează hormonii adolescenței. Nu există apocalipsă sau invazie de zombii marțieni care să-i distragă atenția unui licean atunci cînd știe că urmează să pupe ceva. Iar cînd o fotomodelă îți spune că poți s-o săruți (o zice unul care n-a pupat mai nimic în liceu) uiți și cum o cheamă pe femeia aia care locuiește cu tine în casă și care îndeplinește rolul de unitate parentală feminină. Nu există biscuite care să fie mai bun decît o pupăciune de la bunăciunea aia, punct. Mai ales cînd ai 17 ani, colcăie hormonii în tine și ți-ai răcori erecțiile chiar și într-o rană deschisă.
Dar să zicem că există o realitate paralelă în care un astfel de scenariu nu-i provoacă o repulsie instantanee oricărui om care știe cum interacționează adolescenții, o realitate în care un clip de pe youtube are o sută de mii de vizualizări și zero comentarii. Să zicem că Andrei are un fetiș pentru crănțănele și îi trece brusc pofta de pupat blonde care-i fac lasciv cu ochiul atunci cînd primește un pumn de grisine. Poate că e mai bine așa, că o ignoră pe tipesă, pentru că blondina nu face decît să stea țuguiată și să aștepte să fie smotocită, nu participă activ la pupat. Andrei merită ceva mai bun. Merită măcar să i se răspundă la sărut. O tipă care stă cu ochii închiși și așteaptă pupici în liceu o să se transforme într-o femeie care stă pe spate și așteaptă să i se facă dragoste mai tîrziu. Andrei a procedat corect!
Greșit au procedat cei care l-au pus să aleagă între biscuiți și iubire. De ce nu amîndouă? 
—–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.