Chipul lui Arsenie Boca a apărut pe o icoană cu Iisus

Minunea s-a întîmplat la Biserica Trei Fierari din micuța localitate Lunca Banului, județul Vaslui. În acest colțișor ferit de lume, unde soarele răsare doar dacă-l plătești, comunitatea creștină se află de cîteva zile într-un neostoit clocot. Și pe bună dreptate.
Una dintre icoanele ce îl înfățișează pe Domnul Nostru Iisus Hristos a devenit peste noapte gazda unui personaj clandestin, dar a unuia cel puțin la fel de plin de har și de suflu divin precum locatarul de drept al icoanei, Fiul lui Dumnezeu.
Imaginea stilizată și abia vizibilă a Părintelui (cu “p” mare) Arsenie Boca a apărut în colțul din dreapta jos al picturii bisericești, fiind descoperită de părintele (cu “p” mic) Eustachie Mahonul în dimineața de duminică, cînd acesta pregătea cutia milei pentru ofrandele bănești cu care urma să fie burdușită de săracii locuitori ai Luncii Banului.
De bucurie că Dumnezeu și-a îndreptat, în sfîrșit, privirea asupra acetui petic nesemnificativ de pămînt, sătenii și-au întrerupt tradiționalele băute și bătăi pentru a cinsti cum se cuvine minunea cerească. Cinstirea s-a făcut, desigur, cu mult vin, care este sîngele lui Iisus, chiar și cel alb.
Chipul lui Arsenie Boca este greu de recunoscut de la distanță, dar devine mai ușor de distins pe măsură ce te apropii de icoană. Enoriașii se jură pe ce au mai sfînt că fața celebrului bărbos nu era acolo înainte de ziua de duminică.
Întrucît petrec mult timp holbîndu-se pe pereții bisericii, în timp ce preotul își recită liturghiile, aceștia observă imediat cînd ceva este diferit. Iar icoana are cu siguranță ceva diferit, și anume chipul Părintelui Arsenie Boca.
În rest, icoana arată exact ca înainte, fără a avea nimic suspect în ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.