Ce pot face porcii ca să nu mai fie mâncați

Porcii sunt unele dintre cele mai inteligente animale pe care le măcelărim pentru mezeluri. Porcii îi pot întrece pe copiii de 3 ani la unele teste cognitive și există experți care sunt de părere că porcii sunt mai dresabili și decât câinii. Recent, s-a descoperit că porcii au personalități distincte și că pot simți o gamă variată de sentimente.

Printre acestea, cel mai puternic sentiment generat de un porc trebuie să fie sentimentul de “nu vreau să fiu mâncat”. În scopul supraviețuirii și al combaterii sursei acestui sentiment, porcii au început să dezvolte mecanisme de adaptare la meniu. Pardon, la mediu. Crezând că oamenii pot fi îngrețoșați de puțină murdărie, porcii au decis că se pot face mai puțin apetisanți dacă se tăvălesc continuu în propria mizerie.

În mintea lor animalică, porcii au considerat că, dacă se mânjesc cu căcat și noroi, vor scăpa de cuțit. Oamenii, deloc impresionabili, nu doar că nu sunt deranjați să mănânce un animal care și-a petrecut viața tapetat cu propriul căcat, dar îi consumă acestuia pielea, adică partea cea mai marinată în mizerie, după o minimă pârlire cu foc.

Văzând acestea, porcii au virat într-o altă direcție. Sentimentul de “nu vreau să fiu mâncat” este unul puternic și lucrează non-stop. Istețimea lor instinctuală i-a făcut să observe că oamenii consumă doar carnea animalelor care sunt mai puțin utile decât delicioase. Fiind cvasi-inutili la muncile câmpului sau gospodăriei, porcii au ajuns la concluzia că pot fi utili în alte feluri. Mai precis: ca animale de companie.

S-au pus așadar cu burta aia numai bună de ciorbe pe modificări genetice și au ajuns la două soluții posibile. Una dintre ele este miniaturizarea. Porcii mici, precum soiul vietnamez, se pot ține chiar și într-un apartament, fără mari complicații. Sunt ca niște jucării, deci foarte pe placul copiiilor. În schimb, sunt numai buni pentru gătit întregi, cu un măruț în gură. A doua variantă este adorabilizarea. Porcii care sunt mai mult adorabili decât gustoși au șanse mai mari să treacă cu bine de sfârșitul lunii decembrie. Astfel a apărut porcul de Mangalița. Din păcate, oamenii au interpretat raritatea acestei varietăți drept fiță culinară și acum au început să fie și ei crescuți pentru ceafă la grătar și alte preparate.

Fiecare adaptare la mediu îi transformă pe porci într-un alt fel de delicatesă. Singura lor salvare rămâne învățarea limbajului uman. Porcii care vor învăța să vorbească vor reuși să scape de tăiere. Unii sunt deja pe drumul cel bun, reușind să țipe “guiiiiiț” înainte de a fi înjunghiați, care nu e decât un “fugiiiiiți” în devenire. În curând, porcii se vor putea apăra corespunzător de oameni, în cel mai uman mod posibil: înjurându-i.

Abia atunci îi vor considera oamenii creaturi inteligente și vor înceta să-i taie pentru jumări, cârnați, tobă și alte porcării.

Foto: artstation.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.