Ce mai e TRENDING pe Youtube-ul românesc

Ghici ghicitoarea mea: care sunt acele lucruri care nu se schimbă niciodată, deși se schimbă tot timpul? Răspuns final: manelele.

Mereu noi și mereu aceleași, manelele ocupă locuri de cinste – mai precis, de cin’ste de euro pe frunte – în topul Youtube-ului românesc de început de 2019. Printre fruntașii (sic!) acestui domeniu se află Nicolae Guță, Dani Mocanu, Bogdan de la Cluj, Puișor de la Mediaș și Mihai Bobonete. Hei, n-a spus nimeni că manelele trebuie să fie pe muzică.

Se remarcă în ultima vreme trecerea unor nume mari dinspre televiziune către online. Bobonete este doar unul dintre viralii noului val. În același top se impun și Romică Țociu și Cornel Palade, acești Stan și Bran ai filmelor care ar fi trebuit să rămână mute. O mențiune specială primesc și emisiunile pentru oameni cu nevoi speciale: Lecții de viață de pe ProTV și Bravo, ai stil de pe Kanal D. Publicul începe să se prindă că se poate uita la mizerii când vrea el, nu când vrea televizorul.

Nuca din proverbialul perete îl reprezintă clipurile cu umor intenționat: special-ul lui Costel, ultimul episod din Una scurtă și clipul lui Ionuț Rusu cu Andrei Ciobanu despre Dumnezeu și Satana. Din cauza nivelului mai ridicat de atenție pe care-l necesită din partea privitorului, eu le-aș fi considerat de nișă, dar mă bucur să le văd atât de apreciate.

Un “new entry” în cultura mea generală este numele Culiță Sterp, un nume atât de exotic și de improbabil încât n-am putut să nu mă întreb ce alte variante au fost refuzate când artistul și-a ales numele de scenă. Culiță Infertil? Culiță Necoiță? Culio? LL Culiță J? Mi se pare și puțin pleonasmică alăturarea de Culiță și Sterp, căci Culiță nu mă duce cu gândul la virilitate și machism, ba dimpotrivă.

Vlogurile sunt încă super populare, principalul motiv fiind faptul că părinții preferă să le dea copiilor o tabletă și internet nelimitat în loc să petreacă timp cu ei. Ăștia mici stau atât de mult online încât în curând o să fie apostrofați cu replici de genul: Hai, fiecare la wi-fi-ul lui! Dacă vă mai prind pe aici vă sparg parola!

Connect-R încă există. Nu știam asta. Bobonete poate fi și amuzant. Nu știam asta. 5Gang e o chestie. Nici asta nu știam. Manelele sunt pentru totdeauna. Asta o știam, dar nu voiam s-o cred. Dorian Popa pare relevant, ceea ce nu face decât să demonstreze că nimic de pe internet nu e adevărat. Abonați-vă la pagina mea pentru mai multe păreri superficiale despre chestii la care nu mă pricep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.