Cavalerul tristei fripturi

Gândindu-se probabil că inamicul inamicului său îi este prieten, președintele tuturor românilor (cu al cărui nume n-aș vrea să mă spurc acum) l-a decorat azi pe Marian Vanghelie cu Ordinul Național pentru Merit în grad de Cavaler. 

Ilustru nobil de sector 5 și Agramatia, căpetenie a clanului Goagăl și ctitor a exact niMic.ro, Marian Vanghelie s-a făcut remarcat prin lupte asidue cu gramatica limbii române, pe care, mă scuzați, care a răpus-o în moduri repetate ca pe o cocotă ieftină.

Inventator modest al pluralului alternativ ‘almanahe’ și al conjugării aproximative a celui mai scurt verb din întregul dicționar, primarul Care Este se vede astfel împodobit cu titulatura de cavaler, cuvânt a cărui simplă silabisire îi scapă deocamdată.
Măgulit peste măsură de onoarea respectivă, Marian s-a grăbit să-și caute creioane de colorat pentru a începe să-ți deseneze un blazon familial, așa cum îi șade bine oricărei case domnești. Blazonul va înfățișa probabil trei mici înfipți într-o cratimă folosită greșit.
‘Le plac sau nu le plac de mine, eu sunt cavaler’ ne place să ne imaginăm că ar zice primarul într-un eventual interviu. Iar tuturor celor care credeau că în ziua de azi cavalerismul e mort, le arătăm că el nu e mort, e doar prost și cam urâțel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.